Kingston v jesen poletno razpoloženi

Članom skupine Kingston, ki izhaja iz Idrije, zlepa ne zmanjka energije. Svojo svežino in razposajenost so tokrat vnesli v hitovsko zvenečo lahkotno novo vižo, ki so ji nadeli naslov Jaz bi te mal.

Skupina Kingston predstavljajo novo skladbo Jaz bi te mal, ki kar 
kliče k plesu. Foto: Marko Delbello Ocepek
Skupina Kingston predstavljajo novo skladbo Jaz bi te mal, ki kar kliče k plesu. Foto: Marko Delbello Ocepek

IDRIJA > Z njo se slovenski kralji pozitivnih vibracij po prisilnem coronskem premoru vračajo na radijske valove, kajpak v svojem prepoznavnem slogu, ki ga zaznamujejo jamajški reggae ritmi. Tem so tokrat dodali še ščepec elektro swinga, ki kliče po plesu.

Kot vedno, se tudi tokrat zanašajo na svoje avtorske moči, saj se pod glasbo podpisujeta Reno Čibej in Dare Kaurič, ki je tudi avtor besedila, aranžma pa je kot vedno delo Zvoneta Tomca.

Kaurič je v besedilo med drugim vpletel tudi Monico Belluci, Madonno in Severino. Kaj točno počnejo omenjene dame z glavnim likom, pa bo jasno ob prvem poslušanju skladbe.

Zanjo so posneli tudi videospot, ki ga je režiral njihov dolgoletni prijatelj in režiser Jani Pavec. Tudi tokrat se je držal načela “rana ura, zlata ura” in ekipi velel, naj se v Oprtalj v hrvaški Istri pripelje kar se da zgodaj. “Tako je del benda, ki prihaja iz Koroške in Štajerske, moral na pot že sredi noči,” so povedali Kingstoni. Ko so proti večeru zaključili snemanje spota, pa je bilo zgodnje vstajanje hitro pozabljeno, tudi s pomočjo slastne istrske večerje - nepogrešljive pašte s tartufi.

Glavni vlogi v spotu so Kingston zaupali igralcu in standup komiku Žanu Papiču ter televizijski voditeljici Suzani Suz Bajrič. Ob njiju pa so dogajanje popestrile tudi plesalke Plesnega kluba Idrija in lepotice s Koroške.

Snemalna ekipa je v Oprtalju seveda priklicala tudi pozornost naključnih turistov iz ZDA, Anglije, Nemčije ... “Ti so nadvse zavzeto spremljali dogajanje in že poplesavali ob zvokih nalezljive melodije, čeprav niso razumeli besedila,” so zadovoljni Kingston, ki si takšen odziv obetajo tudi pri domačem občinstvu.


Najbolj brano