Karpova razstava Življenje je lepo v Placu Izolanov

V Placu Izolanov, kjer se je leta 2016 predstavil na prvi samostojni razstavi, je svoje novejše slike, v minulem letu ustvarjene v ateljeju le nekaj korakov stran, prav tako v Ljubljanski ulici, na ogled postavil Milan Obradovič - Karp.

Milan Obradovič - Karp Foto: Andraž Gombač
Milan Obradovič - Karp Foto: Andraž Gombač

IZOLA > Še do petka je mogoče vstopiti v njegovo živobarvno mestece, veliko živahnejše od naše sedanje stvarnosti. Slikar samouk, leta 1948 rojen v Ljubljani, je kot eden prvih umetnikov pred dvajsetimi leti v Izoli dobil “atelje za 1 tolar”, tri leta pozneje pa je ribiško mesto postalo tudi njegov dom.

Slika že dobra štiri desetletja, najbolj pa ga navdihuje Istra: “Privlači me mediteransko življenje, vsakdan tukajšnjih ljudi, ki je včasih komičen, drugič žalosten, vse po malem. Ampak kot pravim že v naslovu razstave: Življenje je lepo. Najraje slikam ribiče, kvartopirce, dekleta ... Seveda sem sodijo tudi mačke. Se jih je pa pred leti po Izoli potepalo več kot zdaj.”

Umetnostni zgodovinar in likovni kritik Dejan Mehmedovič iz Insule je Karpovo delo opredelil kot naivno slikarstvo grotesknega realizma z močnimi primesmi ekspresionizma in nadrealizma.


Najbolj brano