Jutri v Avditoriju vrhunski italijanski violinist

Amfiteater portoroškega Avditorija bodo jutri ob 20. uri preplavile Tartinijeve melodije, ki jih bosta izvajala komorni orkester I Filarmonici di Roma in solist, vrhunski italijanski violinist Uto Ughi (na fotografiji). Za vstopnino je treba odšteti 12 evrov, študenti in upokojenci pa osem.

Uto Ughi velja za enega največjih živečih violinistov v Italiji. Foto: utoughi.com
Uto Ughi velja za enega največjih živečih violinistov v Italiji. Foto: utoughi.com

PORTOROŽ > Ansambel, ki je že s prvimi koncerti požel priznanje strokovne kritike in občinstva, je doslej sodeloval z najvidnejšimi dirigenti in solisti, v zadnjem obdobju koncertira z violinistom in dirigentom Utom Ughijem, s katerim v različnih sestavih izvaja obsežen repertoar skladb od baroka do sodobnosti. Ugledni glasbeniki v Slovenijo prihajajo kot gostje projekta Tartini 250, s katerim v piranski občini obeležujejo 250. obletnico Tartinijeve smrti.

Jutri se torej v portoroškem Avditoriju obeta vrhunski koncert. Uto Ughi velja za enega največjih živečih violinistov v Italiji, poleg koncertiranja z orkestri je dejaven tudi na področju promocije glasbene kulture. Je ustanovitelj več glasbenih festivalov in soustanovitelj nagrade Una vita per la Musica. Tudi sam je prejemnik številnih nagrad, med drugim je bil imenovan za viteza velikega križa.


Najbolj brano