Jeff se v vrtu nekdanjega Circola začenja z bluesom

Na vrtu palače Gravisi-Buttorai, v nekdanjem Circolu, se jutri začenjajo glasbeni in filmski večeri, ki jih je pod svojim okriljem pripravila ekipa Festivala Jeff. Prvi koncert bo pripadel navezi odličnih glasbenikov - Samuelu Bluesu in Mihi Eriču, ki jima bo sledila še skupina BorZ.

Samuel Blues in Miha Erič bosta začela, skupina BorZ pa sklenila jutrišnji prvi večer festivala Jeff.
Samuel Blues in Miha Erič bosta začela, skupina BorZ pa sklenila jutrišnji prvi večer festivala Jeff.  

KOPER > Letošnji festivalski cikel v organizaciji Kluba študentov občine Koper zaobjema štiri glasbene in en filmski večer. “Med številnimi odličnimi slovenskimi glasbeniki smo izbrali tiste, ki jih v teh trenutkih najbolj potrebujemo in nam dajejo upanje, da bo glasba obstala ne glede na covid-19,” v odštevanju na pričetek Festivala Jeff pravi Aljaž Novak, član Jeffove programske skupine.

Z Arnelo Abdić, Anastasiyo Pruyidze, Natalijo Gajić, Majo Ferfolja, Timom Mavričem, Urško Špende in Katjo Šajna je pripravil program, ki letos podpira domačo glasbo, v primežu novega koronavirusa osiromašeno glasbenih odrov.

Aljaž Novak

Festival Jeff

“Med številnimi odličnimi slovenskimi glasbeniki smo izbrali tiste, ki jih v teh trenutkih najbolj potrebujemo in nam dajejo upanje, da bo glasba obstala ne glede na covid-19.”

Jutrišnji, prvi večer se bo začel ob 20.30 in bo pripadel kantavtorju in multiinštumentalistu Samuelu Bluesu ter virtuozu na ustni harmoniki Mihi Eriču, sledila pa jima bo afrobeat-funk-blues zasedba BorZ.

Prihodnji četrtek, 6. avgusta, se bo Festival Jeff nadaljeval z novo poslastico. Prva se imenuje Yatanu in gre za enega izmed projektov glasbenika Jana Tomšiča. Na odru se bo za njim zvrstila naveza, ki govori slovensko, francosko in slovaško ter se imenuje Wild Strings Trio.

Četrtek, 13. avgusta, bo na tretji festivalski večer pripeljal dravograjski etno duet Ofak & Mori. Sledile bodo melodije brazilske glasbene zvrsti bossanova, saj bo na odru slovenska zasedba Bossa de Novo.

Med koncertne večere bo 20. avgusta vstopil tudi pogovorni in filmski večer. Na okrogli mizi bo najprej govora o povezavi arhitekture in glasbe, večer pa bo sklenila projekcija filma Zadnji in prvi ljudje, ki jo festivalska ekipa pripravlja v sodelovanju z zavodom Kino Otok.

Festivalsko popotovanje bo 21. avgusta zaključil evropski jazz solo projekt, ki žanje navdušenje in se imenuje DrummingCellist. Ob njej bo slovo od Festivala Jeff lažje tudi z mlado vseslovensko skupino Pijammies.


Najbolj brano