Janis Winehouse zaradi bojazni pred izgubo spomina v dokumentarcu spregovorila o hčeri

Britanski BBC pripravlja dokumentarni film o priljubljeni britanski pevki Amy Winehouse ob 10. obletnici smrti, ki bo julija letos. V filmu bo o hčeri spregovorila njena mati Janis Winehouse, ki je v sodelovanje z BBC pristala deloma tudi zaradi bojazni, da bodo zaradi multiple skleroze njeni spomini na hčer sčasoma zbledeli.

Britanski BBC pripravlja dokumentarni film o priljubljeni britanski 
pevki Amy Winehouse ob 10. obletnici smrti, ki bo julija letos.
Britanski BBC pripravlja dokumentarni film o priljubljeni britanski pevki Amy Winehouse ob 10. obletnici smrti, ki bo julija letos.  

LONDON > Janis Winehouse so multiplo sklerozo diagnosticirali leta 2003, znano pa je, da bolezen vpliva tudi na težave s spominom, piše britanski BBC. "Čutim, da svet ne pozna prave Amy, tiste, ki sem jo vzgojila," je dejala. Zato se veseli, da bo lahko v novem filmu o glasbenici predstavila njene korenine in ponudila globlji vpogled v njeno osebnost.

Amy Winehouse je z albumom Back To Black iz leta 2006 obveljala za enega največjih talentov svoje generacije. Zaradi zastrupitve z alkoholom je umrla 23. julija leta 2011, stara zgolj 27 let.

Pri BBC so zapisali, da bodo v novem dokumentarcu njeno zgodbo pripovedovali predvsem skozi spomine njene matere, ki se pogosto razlikujejo od perspektiv, skozi katere je bila doslej podana zgodba Amy Winehouse.

Ob materi bodo v filmu spregovorili tudi drugi člani glasbeničine družine ter prijatelji. Janis Winehouse je že v knjigi Loving Amy: A Mother's Story (2014) omenila, da zaradi multiple skleroze izgublja dragocene spomine na hčer. "Skrbi me glede dne, ko bo Amy nehala živeti v moji glavi in srcu. Želim si, da ta dan ne bi nikoli prišel," je zapisala.

Deseto obletnico smrti Amy Winehouse bodo na BBC zaznamovali tudi z izidom kompilacije na treh zgoščenkah z njenimi nastopi ter z drugimi glasbenici posvečenimi projekti.


Najbolj brano