James Cameron za nadaljevanje Avatarja angažiral Edie Falco

James Cameron, režiser filma Avatar, je za nadaljevanje tega znanstvenofantastičnega spektakla, ki so ga posneli tudi v 3D tehniki, angažiral ameriško igralko Edie Falco. Petinpetdesetletna igralka, znana iz mafijske serije o Sopranovih, bo prevzela vlogo generala Ardmoreja, so sporočili ustvarjalci filma na twitterju.

LOS ANGELES > Edie Falco je ena velikih, je James Cameron zapisal v tvitu. Režiser se veseli, da jo bo videl na velikem platnu. Igralka bo vodila korporacijo RDA, ki je v izvirnem filmu na fiktivnem satelitu Pandora iskala rudo.

Prvo nadaljevanje Avatarja bo v kinematografih na ogled predvidoma decembra 2020, decembra 2021 pa bo sledil še Avatar 3. Četrti del načrtujejo ob božiču 2024, zadnji del pa leta 2025, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V igralski ekipi so ponovno Sam Worthington, Zoe Saldana in Sigourney Weaver, na novo pa so angažirali še Kate Winslet in Oono Chaplin.

Cameron je s filmom Avatar - odhod na Pandoro (2009) potolkel lasten rekord, ki ga je več kot deset let pred tem dosegel z zgodbo o Titaniku. Po poročanju dpa s skoraj 2,8 milijarde dolarjev prihodkov velja za finančno najbolj uspešnega v zgodovini.


Najbolj brano