Istra na obisku v Zagrebu

V zagrebškem mestnem muzeju so ob mednarodnem dnevu bele palice odprli arheološko razstavo Kamen na kamen... Rimska arhitektura severozahodne Istre, ki je bila predlani že na ogled v Pomorskem muzeju Sergej Mašera Piran v sklopu evropskega projekta Come-In! Razstava je prilagojena osebam s posebnimi potrebami.

Razstava predstavlja rimske ostaline od Ankarana do Novigrada.
Razstava predstavlja rimske ostaline od Ankarana do Novigrada.  

PIRAN, ZAGREB > V Muzeju mesta Zagreb so do 16. novembra na ogled arhitekturni ostanki z obmorskih arheoloških najdišč, ki predstavljajo način gradnje v rimskem obdobju od zaliva svetega Bartolomeja pri Ankaranu do Novigrada. Na ogled so ostanki mozaikov, strešnih opek ter spodnjih in vrhnjih delov kamnitih stebrov, ki so bili pomemben del rimske arhitekture. Posebno pozornost pri postavitvi razstave so namenili lažji dostopnosti oseb s posebnimi potrebami.

Razstavo, ki je plod sodelovanja piranskega muzeja, Centra za komunikacijo, sluh in govor Portorož, zavoda za varstvo kulturne dediščine, Pokrajinskega muzeja Koper, Arheološkega muzeja Istre v Pulju ter Mestnega muzeja Umag, je pripravila muzejska svetnica Snježana Karinja, v projektu ArtDownUp so sodelovale osebe z Downovim sindromom.


Najbolj brano