Vojna in ženske

V koprskem Cineplexxu sta na sporedu dva kandidata za letošnje oskarje. Vojna akcijska drama 1917 Sama Mendesa kandidira za deset oskarjev, Greta Gerwig pa se s Časom deklištva poteguje za šest kipcev.

V Času deklištva v osrednjih vlogah nastopata dva najbolj obetavna 
igralca mlajše generacije Saoirse Ronan in Timothée Chalamet.
V Času deklištva v osrednjih vlogah nastopata dva najbolj obetavna igralca mlajše generacije Saoirse Ronan in Timothée Chalamet.  

Sam Mendes se po dveh bondiadah (Spectre in Skyfall) vrača z akcijsko vojno dramo 1917, ki naj bi bila posneta v enem samem kadru. Mendes se je sicer vojnega filma lotil že leta 2005. V Jarheadu je obravnaval dogajanje v Zalivski vojni skozi perspektivo ameriškega ostrostrelca, tokrat pa se je vrnil v prvo svetovno vojno in v ospredje postavil britanska vojaka, ki se v tekmi s časom podata globoko na sovražnikovo ozemlje: predati morata sporočilo o lažnem umiku nemške vojske, ki bi preprečilo masaker več sto britanskih mož.

Greta Gerwig se po Lady Bird s svojstveno predelavo Časa deklištva Louise May Alcott vrača v obdobje odraščanja. V glavni vlogi je ponovno Saoirse Ronan, ki je že blestela v Lady Bird, pridružile pa so se ji še Emma Watson, Florence Pugh, Meryl Streep ...


Najbolj brano