Še več trupel v raju

Mike White, avtor HBO-jeve uspešnice Beli lotus (White Lotus), je po rajskem otoku Maui na Havajih dogajanje druge sezone preselil na romantično Sicilijo, kjer po pričakovanjih v mikrokozmosu luksuznega letovišča ponovno izbruhnejo številni večplastni konflikti, vse skupaj pa je začinil s še več mesenosti in še več trupli.

Avtor HBO-jeve uspešnice Beli lotus je v drugi sezoni preselil 
dogajanje z rajskega otoka Maui na romantično Sicilijo.
Avtor HBO-jeve uspešnice Beli lotus je v drugi sezoni preselil dogajanje z rajskega otoka Maui na romantično Sicilijo. 

Po prvem delu sodeč (na sporedu vsako nedeljo), se bo glavna napetost tokrat osrediščila okoli dveh ameriških parov. Cameron Sullivan (Theo James) je dobrostoječi poslovnež, ki je v petzvezdični petični resort White Lotus na Siciliji povabil sošolca s kolidža Ethana Spillerja (Will Sharpe), ki je pred kratkim obogatel. Spremljata ju njuni ženi: Daphne Cameron (Meghann Fahy), eksemplarična ameriška blondinka, oboževalka resničnostnih šovov, brez posebnega pogleda na obče družbeno politično dogajanje, ter Harper Spiller (Aubrey Plaza), uspešna in zelo inteligentna odvetnica, ki pa v splošni družbeni klimi vidi že apokaliptične razsežnosti. Mike White preko teh dveh parov načne medrazredni konflikt znotraj privilegirane kaste (Harper že sluti morebitne moževe protiusluge), očitno pa bo tu tudi veliko preigravanja glede vprašanja, kaj danes pomeni biti emancipirana ženska - vselej kimajoči privesek ali nekdo, ki se zna postaviti zase?

Mike White je že v prvi epizodi ustvaril odlične nastavke za še bolj divjo štorijo o frustracijah članov privilegirane kaste in pehanju njihovih podrepnikov za sanjami, ki to niso.

Zelo zanimivo dogajanje obeta trojček Di Grasso - nono Bert (F. Murray Abraham), sin Dominic (Michael Imperioli) in vnuk Albie (Adam di Marco). Ti so bojda užitkarjenje na Siciliji združili še z iskanjem družinskih korenin. Med njimi izstopa “starešina”, ki kljub svojim 80 letom ne zamudi nobene priložnosti za flirtanje z mladimi uslužbenkami, po sočni debati na večerji sodeč, pa naj ne bi imel težav s testosteronom.

Dominic, bogat hollywoodski producent, pa ima očitno veliko težav z ženo in si na počitnicah privošči družbo mlade prostitutke (Simona Tabasco). Ta in njena prijateljica (glasbenica) sta sicer “motnji” v resortu, ki ju preganja vodja (Sabrina Impacciatore). Za slednjo se zaenkrat zdi, da ne bo pustila tako velikega pečata, kot ga je izjemni Murray Bartlett v prvi sezoni. Albieju se, kot kaže, prav tako obetajo pestre počitnice, saj je že vzpostavil prvi obetaven stik z nezadovoljno Portio (Haley Lu Richardson), sicer osebno asistensko “ene in edine” psihične razvaline Tanye (Jennifer Coolidge), gostje s posebnim statusom v verigi White Lotus. Na Sicilijo je prišla na oddih z možem (Jon Gries), ki pa očitno z njo že izgublja potrpljenje ... Coolidge (“večna” Stiflerjeva mama iz Ameriške pite), ki po prvi sezoni Belega lotusa doživlja nekakšno igralsko renesanso, in Gries sta sicer edina lika, ki sta se vrnila tudi v drugi sezoni.

Mike White je tako že v prvi epizodi in ponovno posrečenem naboru takšnih in drugačnih osebkov, tako iz jetseta kot iz raje, ustvaril odlične nastavke za še bolj divjo štorijo o frustracijah članov privilegirane kaste in pehanju njihovih podrepnikov za sanjami, ki to niso.


Najbolj brano