Po gradbenih lobijih so tokrat dregnili še v farmacevtski

Po dvojnem paketu filmskih predelav kriminalk Tadeja Goloba Leninov park in Dolina rož se v nedeljo zvečer na prvi program nacionalne televizije vrača druga sezona nadaljevanke V imenu ljudstva v režiji Vojka Anzeljca.

Nika (Ajda Smrekar) in Borut (Rok Vihar) se v drugi sezoni 
nadaljevanke V imenu ljudstva zapleteta v farmacevtski lobij.
Nika (Ajda Smrekar) in Borut (Rok Vihar) se v drugi sezoni nadaljevanke V imenu ljudstva zapleteta v farmacevtski lobij. 

SLOVENIJA > V prvi sezoni nadaljevanke V imenu ljudstva smo spoznali osrednji lik Niko (Ajda Smrekar), ki je zaključila študij prava in si je prve izkušnje pred pravosodnim izpitom nabirala v ugledni odvetniški pisarni KRT. Najprej je kazalo, da se bo hči premožnega poslovneža in vplivne sodnice podala na pot varovanja interesov najmočnejših akterjev v slovenski družbi. Ko pa se po naključju sreča s primerom malega človeka, kmeta Zorca (Igor Žužek), ki ga zarotniška sprega inšpektorata, banke, odvetniške družbe in sodstva hoče uničiti, se odloči stopiti v bran najšibkejšim. Pridruži se odvetniku Jožetu Zajcu (Brane Grubar), zelo pa se zbliža tudi z njegovim avtističnim sinom Sebastjanom (Urban Kuntarič).

Nika v drugi sezoni, medtem ko se požrtvovalno ukvarja s Sebastijanom in njegovim umirajočim očetom, se prek službenega primera zaplete v usodo družine pokojnega zdravnika Dušana Kalana in po gradbenih lobijih tokrat “zabrede” v farmacevtske. Ob njej je tudi njen partner Borut (Rok Vihar), ki ob raziskovanju nepravilnosti pri naročanju farmacevtskih gigantov, nevede vstopi v korupcijsko mrežo ...

Režiser serije Vojko Anzeljc se je ponovno obdal s staro ekipo. Scenarij za drugo sezono podpisujeta Aleš Čar in Martin Horvat, producent je Sašo Kolarič, direktor fotografije pa Miha Tozon, ki je tudi prejemnik cehovske nagrade Iris za najboljšo vizualno storitev za prvo sezono serije V imenu ljudstva. “Scenarista sta poznala večino likov iz prve sezone in se zato nove teme lahko lotila še bolj poglobljeno. Direktor fotografije je z inovativnimi idejami delo s kamero še nadgradil. Igralci so se na nek način malo bali, ali bo scenarij za novo sezono na ravni prejšnje, a so bili navdušeni, ko so spoznali, da je zgodba še bolj zanimiva in dodelana. To jih je v kombinaciji z novimi igralci povezalo v enkratno igralsko ekipo, ki natanko ve, zakaj se mora in hoče popolnoma predati projektu,” je o nastajanju druge sezone povedal režiser. Prvi del bo na sporedu jutri ob 20:20 na prvem programu slovenske nacionalne televizije. nr


Najbolj brano