Oskarjevec Danny Boyle ne bo režiral Bonda

Z oskarjem nagrajeni režiser Danny Boyle je zapustil kreativno ekipo 25. filma o Jamesu Bondu. Novico sta v torek sporočila dolgoletna producenta filmov o agentu 007 Michael G. Wilson in Barbara Broccoli skupaj z Danielom Craigom, ki bo v filmu ponovno prevzel vlogo Bonda. Začetek snemanja filma je sicer napovedan za konec leta.

Daniel Craig še ni rekel ne Jamesu Bondu.
Daniel Craig še ni rekel ne Jamesu Bondu. 

LOS ANGELES > Enainšestdesetletni režiser Boyle, ki je prejel oskarja za režijo filma Revni milijonar, se je, kot sta na uradni strani filmov o Bondu sporočila producenta, le nekaj mesecev pred načrtovanim pričetkom snemanja iz ekipe umaknil zaradi "kreativnih razlik". Kdo ga bo nasledil, zaenkrat ni znano.

Da bo Britanec prevzel režijo novega filma o Bondu, je produkcijska hiša Eon Productions napovedala maja. Kot so tedaj še sporočili, je vlogo agenta 007 ponovno sprejel Craig, film pa naj bi v začetku decembra začeli snemati v studiih Pinewood v Londonu. V britanske kinematografe naj bi 25. film o Bondu prišel oktobra 2019.

Boyle je sicer že marca ob robu prireditve v New Yorku razkril, da je s svojim dolgoletnim kolegom Johnom Hodgeom, s katerim je sodeloval že pri filmu Trainspotting iz leta 1996, sodeloval pri pisanju scenarija za 25. Bonda.

Britanski režiser, ki je med drugim režiral filme Sončna svetloba, 127 ur in Steve Jobs, je sicer največji uspeh doživel z Revnim milijonarjem iz leta 2008. Film je poleg oskarja za režijo prejel še sedem zlatih kipcev.

Zadnja dva filma o agentu 007 - Skyfall (2012) in Spectre (2015) - je režiral Sam Mendes, režije še enega filma o Bondu pa Britanec ni želel prevzeti. V filmskih krogih se je Boyle kot možni režiser filma o Bondu omenjal že dlje časa. So se pa občasno pojavila še druga imena, med njimi David Mackenzie, Denis Villeneuve in Yann Demange.

Sedaj se ugibanje o tem, kdo bi režiral novega Bonda, nadaljuje. Ameriška filmska revija Variety je svojim bralcem prek twitterja zastavila vprašanje, koga bi si želeli na tem mestu. Ti so med drugim predlagali režiserje, kot so Ryan Coogler, Kathryn Bigelow, Cristopher Nolan, Christopeher McQuarrie ali David Fincher.


Najbolj brano