Odtekanje časa

Jutri zvečer bo na drugem programu slovenske nacionalne televizije na sporedu Mladost Paola Sorrentina, v katerem imata glavno vlogo Harvey Kietel in Michael Caine.

Harvey Kietel  kot energični režiser Mike v Mladosti še vedno hlasta 
za življenjem.
Harvey Kietel kot energični režiser Mike v Mladosti še vedno hlasta za življenjem.  

Po Mogočnežu in Neskončni lepoti, v katerih je obakrat glavni vlogi odigral izjemni Toni Servillo, je Paolo Sorrentino na področju celovečercev sicer malce zaspal, njegovo malikovanje Federica Fellinija je namreč postalo že precej predvidljivo. Mladost je tako še ena Sorrentinova vaja v slogu, kjer je v ospredju režijska hiperestetika, v kateri zoperstavlja dva svetova, mladosti in jeseni življenja.

Tudi Sorrentinov zadnji celovečerec Oni, v katerem je ponovno zaigral Servillo v vlogi Silvia Berlusconija, se je Sorrentino spustil v številne nepotrebne meandre zgodbe. Sorrentino je zadnja leta namreč veliko bolj v formi na področju nadaljevank, kjer z Judom Lawom v glavni vlogi muhastega in atipičnega papeža ponovno blesti. Hudomušno poigravanje z vatikanskim klerom Sorrentinu ni šlo še nikoli bolje od rok kot v Mladem papežu.


Najbolj brano