Netflix letos s paketom 70 filmov z zvezdniškimi zasedbami

Netflix, ki velja za eno redkih družb v filmski industriji, ki je v krizi pandemije covida-19 beležila zelo uspešno poslovanje, je objavil seznam 70 filmov z zvezdniškimi zasedbami, ki jih bo čez leto ponudil svojim naročnikom.

Med najbolj obetajočimi filmskimi naslovi je Don
Med najbolj obetajočimi filmskimi naslovi je Don't Look Up z Leonardom DiCapriom in Jennifer Lawrence v glavnih vlogah. Foto: Profimedia

NEW YORK > Po pisanju AFP, gre za nenavadno odločitev ponudnika pretočnih vsebin, ki je doslej najavljal filme posamično. Verjetno pa je to izraz njegove moči, saj je trenutno močnejši od vsakega hollywoodskega studia.

Na ogled bodo filmi vseh žanrov, od dram in komedij, znanstveno fantastičnih filmov in grozljivk pa vse do vesternov. Med njimi bo več takšnih, ki veljajo za potencialne prejemnike večjih nagrad.

Med najbolj obetajočimi filmskimi naslovi sta Don't Look Up filmskega ustvarjalca Adama McKaya z Leonardom DiCapriom in Jennifer Lawrence v glavnih vlogah, ter vestern The Harder They Fall, ki nastaja v koprodukciji z raperjem Jay-Z-jem in v katerem bo pretežno temnopolta igralska zasedba z Regino King in Idrisom Elbo.

Seznam vključuje tudi datume premier za prvih deset filmov, ki jih bodo ponudili od januarja do marca. Poznejše časovnice pa so bolj ohlapne, piše francoska tiskovna agencija AFP, ki je na vprašanje, kdaj in kateri filmi bodo doživeli tudi premiere po kinih, ostala brez odgovora s stani Netflixa.


Najbolj brano