(Ne)pravi duhovnik

Drevi v izolskem letnem kinu Arrigoni in sežanskem kulturnem domu predvajajo poljski film Corpus Christi, ki je nastal po resničnih dogodkih.

Corpus Christi je nastal po resnični zgodbi, ko se je mladenič za 
nekaj mesecev v poljskem mestecu izdajal za duhovnika.
Corpus Christi je nastal po resnični zgodbi, ko se je mladenič za nekaj mesecev v poljskem mestecu izdajal za duhovnika. 

Pred leti je na Poljskem precej zanimanja požela resnična zgodba fanta, ki se je približno tri mesece izdajal za duhovnika. Zelo resno se je lotil dela, ki se nanaša na duhovnika, in je opravljal poročne obrede, podeljeval zakramente krsta in vodil pogrebne slovesnosti. Jan Komasa svoj film začne s krutim obračunom nad enim od internirancev v poboljševalnici, nasilje pa kmalu preseka z mašnim obredom, kjer vsi “igrajo” goreče vernike ... Na teh mašah duhovniku kot ministrant pomaga zelo zagreti Daniel, ki ga kmalu čaka izpust iz poboljševalnice. Po neverjetnem spletu okoliščin pa Daniel v odročnem poljskem mestecu konča kot začasni namestnik duhovnika. Corpus Christi sicer ni film o iskanju duhovnega življenja, ampak o želji po boljšem življenju in novih začetkih.


Najbolj brano