Mladi Dickens

Drevi bo v Letnem kinu Arrigoni na sporedu komična drama Osebna zgodovina Davida Copperfielda v režiji Armanda Iannuccija, ki je na kup “zbobnal” odlično igralsko zasedbo.

V sredini Dave Patel v vlogi Davida Copperfielda, desno Tilda Swinton 
v vlogi babice, levo pa Peter Capaldi v vlogi gospoda Micabwerja.
V sredini Dave Patel v vlogi Davida Copperfielda, desno Tilda Swinton v vlogi babice, levo pa Peter Capaldi v vlogi gospoda Micabwerja. 

V glavni vlogi Davida Copperfielda srečamo Deva Patela, ki je nase predvsem opozoril z vlogo v Revnem milijonarju Davida Boyla. Ob njem igralsko zasedbo še sestavljajo vsestranska Tilda Swinton v vlogi ekscentrične Copperfieldove babice, mladi in zelo obetavni Ben Whishaw je prevzel vlogo enega od Dickensovih najznamenitejših likov, Uriaha Heepa, Peter Capaldi igra gospoda Micabwerja, “dr. House” Hugh Laurie pa gospoda Dicka. David Copperfield je sicer dočakal že več kot deset ekranizacij znamenitega romana Charlesa Dickensa, ki naj bi ga napisal na podlagi lastnih izkušenj in doživetij. Najnovejši film Armanda Iannuccija prinaša svež pogled na ta roman, ki govori o mladeniču, ki si želi postati pisatelj, ob tem pa Dickens, kot je zanj značilno, izpiše tudi zgodbo o revščini v viktorijanskem Londonu.


Najbolj brano