Absurd izraelske vojske

V naslednjih dneh komercialni kinematograf Cineplexx ne ponuja občutnih presežkov, bodo pa na svoj na račun prišli ljubitelji umetniškega filma v kinodvoranah v Izoli, Sežani in Tolminu.

Foxtrot izraelskega režiserja Samuela Maoza je osvojil nagrado 
žirije na lanski beneški Mostri.
Foxtrot izraelskega režiserja Samuela Maoza je osvojil nagrado žirije na lanski beneški Mostri. 

V izolskem Art kinu Odeon bo do konca tedna na ogled kontroverzni izraelski film Foxtrot, ki s precejšnjim odmerkom absurda in satire spregovori o izraelski vojski in prikritju uboja štirih mladih Arabcev. Foxtrot, ki je osvojil nagrado žirije na beneški Mostri, se je kmalu zatem znašel pod drobnogledom izraelske ministrice za kulturo zaradi protiizraelskih stališč.

V sežanskem kulturnem domu drevi predvajajo rusko družinsko dramo Brez ljubezniAndreja Zvjaginceva, ki velja za novodobnega Andreja Tarkovskega. Ženja in Boris prestajata težko ločitev, polno zamer, frustracij, obtožb in očitkov. Oba sta že našla nova življenjska partnerja in želita začeti novo življenje, a med še enim burnim prepirom izgine njun dvanajstletni sin Aljoša.

V tolminskem kinogledališču pa je drevi na ogled sapo jemajoč dokumentarec Zadnji ledeni lovci Jureta Breceljnika, ki govori o življenju na drugem koncu sveta - na Grenlandiji.


Najbolj brano