Gani Llalloshi z vrtnicami v cerkvi

Obalne galerije Piran v prvem septembrskem tednu, v dneh 53. Mednarodnega slikarskega ex-tempora Piran, na različnih mestnih lokacijah pripravljajo več spremljajočih prireditev in delavnic.

PIRAN > Uveljavljenega domačega slikarja in grafika Ganija Llalloshija,leta 1965 rojenega v Prištini, so povabili, da predstavi svoj najnovejši likovni projekt. Instalacijo, ki jo je poimenoval Spomnim se tistega dne, ko si prišla, kot da bi padla z neba, bo drevi ob 20. uri v sodelovanju s kustosinjo Nives Marvin in z župnijo Piran na ogled postavil v cerkvi Marija Zdravja na Punti, kjer bo na ogled do konca septembra. “Raziskovalec in iskalec maksimalnih možnosti likovnega izraza in sporočila”, kakor so Llallosija označili v vabilu, bo notranjost cerkve napolnil s papirnatimi vrtnicami (na fotografiji računalniška simulacija postavitve).

53. Mednarodni slikarski ex-tempore se bo v soboto ob 20.30 iztekel s tradicionalno podelitvijo nagrad in odprtjem razstave izbranih slik. Prireditev bo na Tartinijevem trgu, v primeru dežja v Mestni galeriji Piran.


Najbolj brano