Gal in Severa Gjurin sta odplaknila skrbi

Tudi četrti Četrtkov večer pri špini v Ljubljanski ulici je bil prava glasbena poslastica. Ustvarila jo je “mehka družinska dvojica”, kot je Gala in Severo Gjurin poimenoval gostitelj Drago Mislej Mef.

 Foto: Petra Vidrih
Foto: Petra Vidrih

IZOLA > “On vrhunski glasbenik, avtor besedil, aranžer, pesnik in pisatelj ter pred dnevi že tretjič očka, ona eden najbolj prepoznavnih glasov v Sloveniji, ki ga imamo vsi radi”. Obiskovalci so uživali v njunih izvedbah, gosta pa v prelepem ambientu Ljubljanske ulice, ki ji je Severa poklonila pesem Nekoč nekje z albuma Srce (2008). “So stvari, ki jih najdeš le, če greš peš, in so ljudje, pri katerih veš. Tako pravita prva verza te pesmi. In vse to velja prav za to ulico,” je bila ganjena Severa.

Brat in sestra sta obiskovalcem brez predhodne priprave premierno zapela tudi svoja nova singla: Severa Sonce v slovenščini, Gal pa Secret (Skrivnost) v angleščini. Pesem je namreč napisana za kanadsko tržišče, kjer Gal muzicira že vrsto let kot Gal George. “Ne morete verjeti, kakšen gušt je, ko skladbo prvič zaigraš v živo,” ni mogel skriti navdušenja. Večer sta zaključila s priljubljeno Lahko noč, skrbi, ki sta jo odpela in odigrala tako občuteno, da se je zdelo, kot da skrbi resnično več ni ...


Najbolj brano