Festival, na katerem lahko zapleše tudi alternativna Istra

V programu letošnjega Izola Mjuzik Festa, ki se bo v soboto ob 17. uri začel v Arrigoniju, je znova veliko kakovostne, alternativne glasbe, ki bo z dovoljenjem oblasti zvenela do polnoči.

Lanski, deveti Izola Mjuzik Fest so pred navdušenim občinstvom 
odlično zaigrali tudi Link der Wasser.  Foto: Alenka Penjak
Lanski, deveti Izola Mjuzik Fest so pred navdušenim občinstvom odlično zaigrali tudi Link der Wasser.  Foto: Alenka Penjak

IZOLA > Prvo segrevanje bo v rokah DJ Bradacha, ki začne ob 17. uri. Že ob 17.30 bodo na oder stopili Anti Slaughter, Izolani, del ekipe nekdanjega skvota v zapuščeni tovarni Argo. Za njimi na odru sledijo ljubljanski Cogito Ergo Sex, ki začnejo ob 18. uri in so med udeleženci letošnjega Klubskega maratona Radia Študent. Fatter, zabaven dolenjski trap-krap duo, bo zaigral ob 18.40, ko pa bo ura odbila 19.15, bodo na oder stopili Izolani Chains. Zanimiv noise post punk duo je pravkar izdal novo ploščo. Paride di Stefano, izolski vsestranski umetnik, slikar in kitarist, se bo ob 20. uri predstavil v samostojni glasbeni vlogi.

Festival bodo nadaljevali stari znanci, skupina Psihedelavci, občinstvo pa bo prisluhnilo tudi skladbam z njihove nove plošče. Ob 21.30 bo pod odrskimi lučmi zagodel duo 7am The Band, ki prihajajo s Ptujske Gore in so lepo post punk indi presenečenje sobotnega glasbenega večera. Nakar bo že priložnost, ko bodo ušesa zastrigla ob nastopu dua Darla Smoking - začnejo ob 22.20.

Izola Mjuzik Fest bo sklenila domača skupina Dance Mamblita, seveda stabilno jedro festivala: July, Boris in Andrej bodo na oder stopili ob 23.15. Glasbeno festivalsko popotovanje bo, tako kot ga je začel, tudi sklenil DJ Bradach.

Andrej Šik, neumorni, pozitivno trmasti, vztrajni organizator festivala, pa še pravi: “Pripravljamo tudi prvo kompilacijo, na kateri bo glasba lanskega, devetega festivala, medtem ko bomo spomin na letošnji festival odtisnili na priložnostne majčke.”

Podporna ramena festivalu, za kar je Andrej Šik zelo hvaležen, so letos ponudili Tilen Žbona, Aleks Maglica, Manca Švara, Ribari Izola, Klub izolskih študentov, Center za kulturo, šport in prireditve Izola ter Občina Izola pa še številni gostinci z nesebično donacijo izvedbi jubilejnega festivala.


Najbolj brano