Dušan Kojić Koja: “Brez skrbi, zaigrali bomo tudi stare uspešnice!”

Pred jutrišnjim koncertom legendarne skupine Disciplin A Kitschme, ki bo nastopila na Ankaranski Bandimi, smo na družabnem omrežju facebook poklepetali s frontmanom Dušanom Kojićem Kojo.

Dušan Kojić Koja pravi, da komaj čaka nastop pred istrskim 
občinstvom.
Dušan Kojić Koja pravi, da komaj čaka nastop pred istrskim občinstvom. 

ISTRA > V Istri smo skupino Disciplin A Kitschme nazadnje slišali leta 2007 v koprskem MKC, kjer je Dušan Kojić Koja z druščino napolnil dvorano in vse prisotne ponesel s svojo interpretacijo drum'n'bassa.

> V kakšni postavi bo jutri nastopila Disciplin A Kitschme?

“Na bobnih je Vul, od leta 2013 je v bendu tudi Djeke, ki igra na orglice. Naša spremljevalna pevka Manja je trenutno odsotna, ampak pričakujemo, da se bo kmalu vrnila v skupino.”

> Lani ste na vinilu izdali novo glasbeno zgodbo, ki ste jo poimenovali Opet (Spet op. a.). Kako poteka njena predstavitev?

“Zaradi ponovnega zanimanja svetovne in domače glasbene industrije za vinilne izdaje je zelo veliko povpraševanje po tiskanju vinilnih plošč. Zato je album Opet zamujal več kot leto dni. Album smo posneli že leta 2015 in ga tudi objavili na CD formatu. Snemali smo v studiu Šamarčina v Vrbasu, snemalec pa je bil Boris Mladenović, ki je že od leta 2005 naš koncertni tonski mojster.”

> Kaj pripravljate za nastop v Ankaranu?

“Nastop v Ankaranu bo tudi za nas nekaj posebnega, saj vas, tukajšnje občinstvo, že dolgo nismo srečali. Med Disciplino kičme in Slovenijo je od zmeraj obstajala posebna povezava, ki se je začela že davnega leta 1982, na samem začetku delovanja naše skupine. V ljubljanskem studiu Tivoli smo namreč snemali našo prvo ploščo Sviđa mi se da ti ne bude prijatno (Všeč mi je, da ti ni prijetno). Današnji repertoar se naslanja na pesmi z albuma Opet, seveda pa igramo tudi veliko skladb iz vseh faz skupine. Zato ne skrbite, zaigrali bomo tudi stare uspešnice. Super bo!”


Najbolj brano