Drill in Amaya v en glas: “Mladost je treba živeti na polno!”

“Nič ne traja večno, tudi mladost enkrat mine,” pravita Drill in Amaya, ki sta ob izteku svojih 29 let združila glasova v pesmi Mladi samo enkrat. Sporočilo sta ujela v gibljive slike videospota, posnetega na več koncih slovenske Istre.

Drill
Drill 

SLOVENIJA > ”Mlad si lahko za vedno, če se tako počutiš, saj leta v resnici ne igrajo vloge,” sta prepričana Andrej Bučar, bolj znan kot Drill, in Maja Keuc z umetniškim imenom Amaya. Sad primorsko-štajerske glasbene naveze enega najuspešnejših slovenskih raperjev in ene najboljših slovenskih pevk je pesem Mladi samo enkrat, ki je, kot pravita, oda mladosti, ki jo je treba ceniti in živeti na polno, saj leta kljub vsemu neustavljivo minevajo.

“Mladini je treba pustiti uživati mladost, da tudi ko ostarimo, ne pozabimo, da smo bili vsi - oziroma smo še vedno - mladi. Komad sva posnela pri devetindvajsetih letih s priokusom, da nama dvajseta polzijo iz rok, ampak prepričana, da bova v sebi mlada za vedno,” sta pospremila na pot pesem, ki sta jo ustvarila s pomočjo priznanih glasbenikov. Tadej Košir je prispeval električno kitaro, David Morgan bobne, Denis Beganovič - Kiki klaviature, producent Primož Golob (Taube) matrico, miks in mastering skladbe pa sta delo producenta Rodaha.

Drug o drugem imata odlično mnenje. “Drilla res močno spoštujem! Surov flow, močno in zelo spretno ubesedena vsebina, redek občutek za melodijo in intonacijo, karizma, ki se je ne da prezreti, in hkrati res občudujem njegovo vztrajnost in delavnost! Tudi primorščina mu res ne škodi,” je Amaya olaskala Drillu, ki prav tako ni skoparil s komplimenti. “Odkar sem jo prvič slišal peti, sem si neizmerno želel sodelovati z njo, saj menim, da je najboljša vokalistka pri nas in daleč naokoli, izjemen talent in zelo karizmatična, topla ter skromna oseba, ki je rojena za odre. Pri njej se opazi pevska kvaliteta svetovnega kova, neomejen razpon, smisel za ritem, odrska prezenca, skratka paket, ki ga redko kdo poseduje. Zelo sem vesel, da sva se povezala in skupaj ustvarila ta komad ter začrtala nadaljnje skupno sodelovanje.”

Videospot so že v poletnih dneh snemali v zabaviščnem parku Lucija, ob čebelnjaku v Sv. Petru, na polju sončnic v Novi vasi ter na izolski kmetiji Medljan v družbi konjev. “Kot punčka sem vsake poletne počitnice hodila na ranč s konji, kjer smo z ostalimi otroki skrbeli vsak za svojega, se učili jahati, tam spali in počeli stvari v naravi. Konje obožujem in so neverjetno senzibilna bitja. Ko sem se po res dolgem času usedla nanj, sem začutila kar malce strahospoštovanja. Je pa bilo v tej obleki in petkah sedeti na konju kar izziv. Samo upala sem, da se mu ne utrne kakšna zamisel, da bi bilo fino v tistem trenutku izvesti kakšno preskakovanje ovir ali pa tek v naravi,” je Amaya v smehu strnila vtise s snemanja.

V vlogi režiserja se je preizkusil kar sam Drill, ki se z bratom Alanom podpisuje tudi pod montažo, pri snemanju pa sta priskočila na pomoč tudi Matej Simčič in David Janušič.


Najbolj brano