Dober glas seže v svet ... in se vrača domov

Vilharjeva Po jezeru bliz' Triglava, hit Metallice Nothing Else Matters, Modugnova Nel blu, dipinto di blu, Dallov Caruso, arije, popevke, ciganska pesem ... Vse to in še kaj se je predsinočnjim živahno prepletalo na Kulturnem utripu poletja v Postojni, kjer je nastopil Jure Počkaj s Pozabljenim orkestrom.

 Jure Počkaj po domačih krajih spet nastopa   s Pozabljenim orkestrom.   Foto: Andraž Gombač
Jure Počkaj po domačih krajih spet nastopa s Pozabljenim orkestrom.  Foto: Andraž Gombač

POSTOJNA, PREM > Avgusta lani smo poročali, da operni solist Jure Počkaj iz Velikega Ubeljskega nastopa v naslovni vlogi Mozartove opere Don Giovanni na Dunaju. Leto pozneje pa spet navdušuje v domačih krajih. Predsinočnji koncert na Titovem trgu v Postojni je odprla Po jezeru bliz' TriglavaMiroslava Vilharja (1818-1871), ki je življenje začel v bližnji Planini in ga sklenil na prav tako bližnjem gradu Kalc.

Baritonista je skozi raznovrsten repertoar spremljal Pozabljeni orkester, v katerem igrajo kitarist Edin Sabljaković, basist Peter Žnidaršič, trobentač Jon An Herlič, bobnar Žiga Klun in pianistka Meta Fajdiga, ki je s Počkajem tudi zapela, medtem ko je na njeno mesto vskočil pianist David Trebižan. Sinov gost na odru je bil še Vladimir Počkaj - Žlajf, srednješolski profesor matematike v Postojni in Ilirski Bistrici. Zapel je tudi Lovšinovo Julito, ki jo je predlani osvojil z Ano Pupedan.

Jutri ob 20.30 bo živahna in ubrana tovarišija nastopila na gradu Prem.


Najbolj brano