Chris Rock novi zlikovec

Pandemija novega koronavirusa ni zagodla samo kinematografom in velikim celovečernim filmskim produkcijam, ampak tudi producentom televizijskih nadaljevank. Ena od bolj težko pričakovanih (post)koronskih serij leta je nedvomno Fargo. 27. septembra bosta na ameriškem kabelskem programu FX dosegljivi prvi dve epizodi četrte sezone, kasneje je Fargo v Sloveniji običajno na voljo na HBO GO.

Chris Rock v vlogi osrednjega zlikovca Loyja Cannona v najnovejši sezoni Farga
Chris Rock v vlogi osrednjega zlikovca Loyja Cannona v najnovejši sezoni Farga 

Že 19. aprila letos je bila predvidena premiera četrte sezone coenovske televizijske serije, ki jo vse od začetka zelo suvereno orkestrira Noah Hawley. Ta je z veliko mero občutka v nadaljevanko prelil prepoznavni odbiti, črnohumorni slog bratov Coen. Njegovo bravuroznost so kritiki prepoznali že po prvi sezoni, ko si je Hawley zagotovil televizijskega oskarja emmyja za najbolj izstopajočo mini serijo leta.

Hawley je svoj Fargo zasnoval kot antologijsko nadaljevanko, ki v vsaki sezoni predstavi novo zločinsko zgodbo, like in kraj dogajanja, ki so seveda od boga pozabljena mesta, običajno v zveznih državah osrednjih ZDA. Vsako sezono zbobna na kup tudi vrhunsko igralsko zasedbo: v prvi srečamo Martina Freemana (Sherlock, Hobit) in prepoznaven obraz coenovske kinematografije Billyja Boba Thorntona (Mož, ki ga ni bilo), v drugi sezoni blestita Kirsten Dunst in Jesse Plemmons, ki sta se po snemanju tudi zaročila, v tretji pa se v dvojni vlogi preizkusi Ewan McGregor. V najnovejši sezoni se bo v glavni vlogi preizkusil Chris Rock, ki bo upodobil vodjo kriminalne združbe Loyja Cannona, ki ima močne povezave s kansaško mafijo. Preostali osrednji igralci so Jesse Buckley, ki je nazadnje nase najbolj opozorila z vlogo v zadnjem precej nerazumljivem filmskem izletu Charlieja Kaufmana I'm Thinking of Ending Things, hudomušni in nabriti Jason Schwartzman je ena od igralskih “ikon” kinematografije Wesa Andersona in se bo v Fargu postavil po robu Loyju, Ben Whishaw pa je med bolj uspešnimi in talentiranimi britanskimi igralci mlajše generacije.

Hawley je pred dnevi za Variety dejal, da gre za najbolj ambiciozno sezono doslej oziroma, kot pravi: “Če ne misliš, da lahko ustvariš nekaj najboljšega doslej, se ne loti dela.” Sicer je zanj, kot dodaja, Fargo raziskovanje vloge denarja v ZDA. Tokrat se je podal v leto 1951 v Kansas City in se je osredotočil na dve kriminalni združenji, italijansko in temnopolto, čigar vodilna šefa izmenjata svoja najmlajša sinova, da bi zagotovila premirje med klanoma. Poleg raziskave o vlogi denarja se bo najnovejši Fargo, kot kaže, prvič podal tudi na območje medrasnega nasilja v ZDA.


Najbolj brano