Ana Desetnica bo letos uokvirila poletje

23. mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica je pod geslom Okvir poletja od včeraj že tradicionalno doma tudi v Novi Gorici, kamor vabi do sobote. V petek bo z navihanostjo razsajala še v Sežani, v soboto pa tudi v Ilirski Bistrici.

 Gledališče Ane Monro je s predstavo Ana pod oknom včeraj odprlo  Ano Desetnico v Novi Gorici.     Foto: Arhiv Ana Monro
Gledališče Ane Monro je s predstavo Ana pod oknom včeraj odprlo Ano Desetnico v Novi Gorici.  Foto: Arhiv Ana Monro

NOVA GORICA, SEŽANA, ILIRSKA BISTRICA > Letošnji festival je kakor mnogi drugi pod vprašajem, a so se v Gledališču Ane Monro odločili, da bo, a so program razdelili na dva dela. “Ana Desetnica tako letos ne bo le oznanjala poletja, ampak ga bo tudi prijela za rep, zato na pot po Sloveniji odhaja s sloganom Okvir poletja,” pišejo na svoji festivalski strani.

SNG Nova Gorica je prvič predstavo Ane Desetnica gostilo pred desetimi leti. “Po uspešnem začetku sodelovanja z argentinsko predstavo Voalà se je v naslednjih letih zvrstilo okrog 45 uličnih predstav različnih formatov z vseh koncev sveta,” so sporočili iz novogoriškega gledališča, kjer so se navkljub nenavadnim “medkoronskim” razmeram odločili, da se Ana Desetnica vrne tudi v Novo Gorico, kjer bo doma do vključno sobote. Že včeraj je v amfiteatru med Cankarjevo ulico in Ulico Gradnikove brigade zaživela predstava Ana pod oknom Gledališča Ane Monro, ki je nastala prav v času koronavirusa in večkrat razveseljevala med mestnimi bloki.

Drevi je na Bevkovem trgu ob 20. uri na sporedu Pot v tadam (Globus histericus), jutri Kufr band (Čupakabra), v četrtek premiera letošnjega festivala Zadnji ulov (Gledališče Ane Monro), v petek UPS! (Gledališki pevski zbor), v soboto pa še predstava Mirror v izvedbi Aerial Circusa.

Festival Ana Desetnica bo v petek prispel tudi v Sežano, v soboto pa Ilirsko Bistrico.


Najbolj brano