Allesandro Quarta z Rimskimi filharmoniki

Iz Pirana do Rima in naprej vse do Buenos Airesa je predsinočnjim občinstvo v Avditoriju Portorož v sklopu projekta Tartini 330 popeljal stari znanec, mednarodno priznani, z več laskavimi nagradami ovenčani italijanski violinist Alessandro Quarta, v družbi orkestra I Filarmonici di Roma, svojčas imenovanega Orchestra da camera di Santa Cecilia in znanega tako po mojstrstvu kakor dobrodelnosti.

Alessandro Quarta, v družbi orkestra  I Filarmonici di Roma Foto: Peter Litavsky
Alessandro Quarta, v družbi orkestra I Filarmonici di Roma Foto: Peter Litavsky

PORTOROŽ > Zazvenele so skladbe, ki so jih podpisali Nino Rota, Nicola Piovani, Luis Enrique Bacalov, Ástor Piazzola in seveda Giuseppe Tartini, saj so s koncertom obeležili tudi 126. obletnico postavitve spomenika na osrednjem piranskem trgu.

Zazvenela je glasba iz slovitih italijanskih filmov Poštar in Življenje je lepo, manjkal ni niti Tartinijev Vražji trilček. Projekt Tartini 330 nadaljuje program koncertov v sodelovanju s Tartini festivalom, mojstrske tečaje pa vodi Alessandrov brat, prav tako violinist Massimo Quarta. Zaključni koncert projekta bo predvidoma decembra, če bodo razmere ugodne, sporočajo organizatorji.


Najbolj brano