Zvrnil se je s kopačem

Danes dopoldne se je v Šmarjah pri Kopru zgodila delovna nesreča, v kateri se je poškodoval 47-letni Izolan. Ta je s prikolice tovornjaka razkladal manjši rovokopač, ko naj bi pod njim zdrsnila ena od dveh nakladalnih ramp, zaradi česar se je s kopačem prevrnil na bok. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

Delovni stroj je med razkladanjem s tovornjaka pristal na  boku.  Foto: GB Koper
Delovni stroj je med razkladanjem s tovornjaka pristal na boku.  Foto: GB Koper

ŠMARJE PRI KOPRU > Nesreča se je zgodila danes ob devetih dopoldne, ko je 51-letni voznik tovornjaka iz Pirana pripeljal v Šmarje manjši rovokopač. Voznik je ustavil, 47-letni bagerist pa je na namestil kovinski rampi in se s kopačem goseničarjem popeljal po njiju proti tlom.

Po neuradnih informacijah naj bi se ena od ramp med premikom snela z ležišča na prikolici, zaradi česar se je kopač prevrnil na desni bok.

47-letni Izolan se je iz kabine kopača rešil sam in tožil po bolečinah v roki, zato je voznik poklical na pomoč. Na kraj so prihiteli gasilci koprske gasilske brigade, ki so ugotovili, da ni nihče ukleščen, zdravstveni reševalci pa so bagerista oskrbeli na kraju in ga odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Policisti so o nesreči obvestili sodišče, škoda na kopaču pa po prvih ocenah znaša 500 evrov.


Najbolj brano