Žensko zbil na prehodu za pešce

Na Bazoviški ulici v Sežani včeraj ob 19.15 61-letni voznik avtomobila ni ustavil 58-letni pešakinji, ki je prečkala vozišče na označenem prehodu za pešce. Vanjo je trčil s prednjim delom vozila, ženska je padla in obležala. Odpeljali so jo v Splošno bolnišnico Izola, od koder so policistom sporočili, da je huje poškodovana. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > V Vogljah je včeraj dopoldne padla motoristka. Policisti so na kraju ugotovili, da je 58-letna Nemka vozila motorno kolo od Repentabora proti Dutovljam. Ko je pripeljala na most čez železniško progo v vasi Dol pri Vogljah, je zapeljala preblizu desnemu robu vozišča in trčila v rob pločnika, za tem pa padla. Pri padcu se je huje poškodovala, odpeljali so jo v izolsko bolnišnico.

Poskus vloma

V Postojni je nekdo poskusil vlomiti v hišo, vendar mu to ni uspelo. Kljub temu je povzročil za 1000 evrov škode.

Zaradi vode na cesti izgubila nadzor nad avtom

Policiste so včeraj okoli 7. ure obvestili o prometni nesreči na avtocesti, med predoroma Kastelec in Dekani. Policisti so ugotovili, da je 29-letna voznica avtomobila pred izvozom za Črni kal zaradi neprilagojene hitrosti ob večji količini vode na cesti izgubila oblast nad vozilom in trčila ob odbojno ograjo na desni strani vozišča. Po prvih podatkih ni poškodovana, sledi ji plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Sinoči ob 20.20 so policisti na hitri cesti pri Kopru ustavili vozilo, v katerem je bilo devet Pakistancev ter voznik kombija R-Master, 25-letnik iz Ljubljane. Voznik je zaustavil vozilo na vozišču, skočil ven in skušal pobegniti. Ker v kombiju ni potegnil ročne zavore, se je pričel pomikati nazaj, pri čemer je z odprtimi vrati trčil v službeno vozilo policije. Policisti obravnavajo prometno nesrečo in kaznivo dejanje zaradi nelegalnega vodenja preko državne meje. Postopki še potekajo.

Ob 23.35 so policisti pred Krvavim potokom ustavili osebni avto mazda karavan, poljske registracije, v katerem je bilo šest Afganistancev, voznik pa je pobegnil.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 25 ilegalnih migrantov. V Sečovljah so obravnavali dva državljana Kosova, pri Postojni dva Afganistanistanca, na železniški progi med Brežcem in Podpečjo pa šest Irancev.


Najbolj brano