Zaradi vsiljivega beračenja v Portorožu policisti oglobili tri Romune

Včeraj ob 23. uri so policisti v Portorožu na podlagi prijave obravnavali romunsko družino (moški, ženska in dva otroka) s psom, ki je vsiljivo pobirala prispevke na plaži. Policisti so nato izsledili kombi, v katerem je spal 58-letni državljan Romunije, med postopkom pa so se vozilu približali tudi ostali člani družine, in sicer 54-letna ženska in 55-letni moški. Vsem trem so policisti naložili globo zaradi beračenja na javnem kraju. Kršitve po zakonu o zaščiti živali policisti niso ugotovili, sporočajo s koprske policijske uprave.

Fotografija je simbolična. Foto vir: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto vir: pixabay.com 

PRIMORSKA >Včeraj ob 13. uri je v Kopru padel 51-letni kolesar, ker je vanj trčil voznik osebnega avtomobila. 84-letnemu povzročitelju sledi globa.

Približno eno uro kasneje je na cesti od Izole proti Strunjanu na kolesarski poti padla tudi 60-letna kolesarka. Nasproti naj bi pripeljalo več kolesarjev, katerim se je umikala, zapeljala na bankino in padla.

V prometni nesreči huje poškodovana 17-letna Italijanka

Ob 15.40 se je zgodila prometna nesreča v Obrovu. 53-letni državljan Italije je z osebnim vozilom vozil od Kozine proti Obrovu in v ovinku zapeljal naravnost. V tem trenutku je pravilno po svojem voznem pasu pripeljal voznik kombiniranega vozila, 55-letni državljan Italije. V trčenju se je ena sopotnica v kombiju, 17-letna državljanka Italije, huje poškodovala. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Denarnici izginili iz avtomobilov

V Strunjanu je nekdo iz parkiranega osebnega avtomobila ukradel denarnico, v kateri je bila gotovina. Tudi v Luciji je nekdo vlomil v osebni avtomobil in ukradel denarnico, v kateri so bili poleg gotovine še dokumenti.

Zastrupitev psa v Kopru

Koprčanka je včeraj zvečer na koprski policijski postaji prijavila, da ji je nekdo zastrupil psa. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje mučenja živali.

Čez mejo s ponarejenima potrdiloma

Ob 19.30 sta se na mejni prehod Brezovica pri Gradinu z osebnim avtomobilom pripeljala državljana Slovenije. Policistom sta pokazala ponarejeni potrdili o prebolelosti covida-19. Dokumente so jima zasegli, sledi jima kazenska ovadba.

Precej pijan za volanom

Ob 20.40 so policisti na Serminu 32-letnega voznika osebnega avtomobila preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,69 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ukradli šotor in električno kolo

V Izoli so državljanu Nemčije z osebnega avtomobila ukradli šotor, ki je vreden 2000 evrov. V Ankaranu pa je zvečer nekdo ukradel električno kolo znamke ktm, bele barve, vredno 1500 evrov.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 23 ilegalnih migrantov: v Rakitovcu 2 državljana Irana, na

Kozini 3 državljane Afganistana, pri Mali Bukovici 7 državljanov

Afganistana, na Kozini 1 državljana Bangladeša, v Kopru 7 državljanov Afganistana, pri Ospu 2 državljana Pakistana in 1 državljana Bangladeša.


Najbolj brano