Zaradi prevelike hitrosti ni izpeljal izvoza

Danes ob treh zjutraj je voznik pri Ajdovščini hotel zapeljati s hitre ceste, a je to storil s tako hitrostjo, da je z avtom trčil v odbojno ograjo in na drugi strani pristal na strehi pod njo. Voznik se je ob tem laže, njegova sopotnica pa huje poškodovala.

Avto je pod uvozom/izvozom na štiripasovnico pri Ajdovščini 
pristal na strehi.  Foto: GRC Ajdovščina
Avto je pod uvozom/izvozom na štiripasovnico pri Ajdovščini pristal na strehi.  Foto: GRC Ajdovščina

AJDOVŠČINA > Bilo je nekaj minut čez tretjo uro zjutraj, ko sta se voznik in njegova sopotnica pripeljala po hitri cesti od Vipave proti Ajdovščini. Pri Ajdovščini je 21-letni voznik zapeljal na izvoz proti mestu. Dokler je izvoz potekal pod ostrim kotom s štiripasovnice, je še šlo, ko je voznik z izvoza hotel zaviti desno na lokalno cesto, pa je bila njegova hitrost previsoka.

Z avtom je zato zdrsnil diagonalno čez lokalno cesto, na drugi strani trčil v odbojno ograjo, pri čemer je avto obrnilo na streho. Voznik in sopotnica sta se v avtu na strehi ustavila na travnati brežini pod uvozom na hitro cesto.

Voznik začetnik se je ob trku in prevračanju laže poškodoval, njegova sopotnica pa je utrpela hujše poškodbe. Mlademu paru so na pomoč priskočili policisti, ajdovski zdravstveni reševalci in poklicni gasilci. Oba so oskrbeli in ju odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.


Najbolj brano