V hudi nesreči na primorski avtocesti ena oseba umrla

Na primorski avtocesti so okoli 7.30 približno 200 metrov pred cestninsko postajo Dane pri Sežani trčila štiri tovorna vozila, tri so zagorela. Po podatkih policije je v goreči kabini umrl voznik cisterne z nafto. Primorska avtocesta na odseku Gabrk-Fernetiči je ponovno odprta v obe smeri.

 Foto: Twitter Dars
Foto: Twitter Dars

SEŽANA > Huda prometna nesreča se je zgodila na primorski avtocesti tik pred čelno cestninsko postajo Dane pri Sežani.

Po prvih podatkih so se tovornjaki zaradi zapore hitre ceste čez Vipavsko dolino preusmerili na Fernetiče. Zato je pred vstopom v Italijo nastala kolona, ki je segala čez cestninsko postajo Dane, slab kilometer proti Povirju. Tovornjaki so se tam ustavljali. Voznik zadnjega tovornjaka, cisterne, s hrvaškimi registrskimi oznakami, je kot kaže prepozno spoznal, da kolona pred njim stoji. Zaletel se je v zadnji del prikolice tovornjaka z briketi, ki je ustavil pred njim, ga porinil v prazen tovornjak pred njim, ta pa se je zaletel še v četrtega.

Hrvat je v cisterni prevažal 20.000 litrov nafte. Od udarca je prednja cisterna počila in dizelsko gorivo se je zlilo po tleh ter zagorelo. Vžgali so so se cisterna, kamion z briketi ter tisti pred njim. Voznika dveh tovornjakov sta skočila ven, voznik cisterne pa se ni uspel rešiti in je umrl v goreči kabini.

O tem, kako huda je bila prometna nesreča, priča spodnji video Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana.

Na kraju nesreče so preiskovalna sodnica, dežurna tožilka in gasilci.


Najbolj brano