Zapeljal s stare ceste na avtocesto in zgrešil priključek

Policiste so včeraj ob 14. uri obvestili, da je na Razdrtem voznik avtomobila zapeljal s stare ceste na avtocesto in pri tem zgrešil priključek, torej je zapeljal na napačen priključek - izstop iz avtoceste smer Postojna-Razdrto. Pri tem se je sprožil alarm.

Fotografija je simbolična. Foto: Tina Čič
Fotografija je simbolična. Foto: Tina Čič

PRIMORSKA > V tem času je po avtocesti pripeljal neznan voznik, ki je izstopal na Razdrtem, s tem pa je preprečil, da bi voznik prišel na avtocesto. Voznik je nato z avtomobilom zapeljal vzvratno po priključku nazaj in nato po regionalni cesti zapeljal do priključka na avtocesto v smeri Postojne. Policisti so izsledili 78-letnega voznika iz Ljubljane. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog (zaradi neupoštevanja vodilnih črt na vozišču in neupoštevanje prometnega znaka enosmerni promet).

Pretepal ženo in otroka

Izolski policisti so sinoči obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je pod vplivom alkohola pretepal ženo in otroka, so izrekli ukrep prepovedi približevanja, obravnava se kaznivo dejanje nasilništva.

Vozila brez izpita

Policisti so včeraj v Kopru zasegli avtomobil 49-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Postojni so zasegli avto 36-letniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Iz hiše ukradli ure in zlatnino

V Portorožu je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je dve moški in žensko ročno uro ter nekaj zlatnine.

Pijan kolesar padel

V Bertokih je včeraj popoldne padel kolesar. Policisti so na kraju našli 64-letnega moškega iz Ilirske Bistrice, ki je odklonil zdravniško pomoč. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1.16 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Padel je zaradi vožnje preblizu roba vozišča. Izdali so mu plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih (zaradi prehoda meje občine bivanja) in plačilni nalog zaradi vožnje kolesa pod vplivom alkohola.

Kolo je izginilo

Na Istrski cesti v Kopru je nekdo ukradel gorsko kolo znamke rock, tip manhattan, zeleno/črne barve, ki je bilo parkirano pod nadstreškom. Kolo je vredno 500 evrov.

Ilegalne migracije

Ilirskobistriški policisti so obravnavali dva Alžirca, kozinski policisti so pri Obrovu obravnavali tri Irance in enega Afganistanca.

Italijanski varnostni organi so nam vrnili Maročana in Egipčana.

Zgorela lesena baraka

Med bolnišnico in šempetrsko obvoznico je zgorela stara lesena baraka. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi gasilci iz PGD Šempeter pri Gorici in JZ GRD Nova Gorica, ki so požar dokončno pogasili. Baraka je bila v požaru povsem uničena, nastala je manjša škoda. Nihče ni bil poškodovan. Po prvih ugotovitvah je do požara najverjetneje prišlo zaradi pregretja plinske cevi, ki je bila preblizu plinskega grelnika. Policisti so tujo krivdo izključili.

Vlomili v gostinski objekt

Neznani storilec je med 10. oktobrom in 30. novembrom vlomil vhodna vrata gostinskega objekta v okolici naselja Idrsko ter ukradel vodno črpalko, kosilnico na nitko, industrijski sesalec in računalniško blagajno. S tem nezakonitim ravnanjem je oškodovancu, pravni osebi, povzročil škodo v višini približno 2000 evrov. Bovški policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

Ukradli vzvratno kamero z avtomobila

V Novi Gorici je nekdo je pred kratkim odstranil vzvratno kamero in znak znamke s prtljažnih vrat avtomobila VW passat. Lastniku vozila je povzročil za približno 400 evrov škode.

V prometni nesreči laže poškodovan voznik

Včeraj malo po 15. uri se je 26–letni voznik peljal iz Dornberka proti Dombravi. Med vožnjo je v blagem levem ovinku zapeljal preblizu desnemu robu in zapeljal z vozišča. V prometni nezgodi si je laže poškodoval roko, kasneje so ga svojci odpeljali na pregled v bolnišnico, kjer so ga zdravniško oskrbeli. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Tovornjak trčil v avto

Danes okrog 11.30 so policiste obvestili o prometni nesreči v Ajdovščini, kjer je tovorno vozilo trčilo v osebno vozilo. V prometni nesreči z majhno poškodbo nihče od voznikov ni bil poškodovan. Prometni policisti so zato odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov.


Najbolj brano