Žaljiv grafit na šoli

Na koprski policijski postaji so včeraj dobili prijavo, da je na eno od osnovnih šol v Kopru nekdo narisal žaljiv grafit, s tem pa je tudi povzročil škodo. Policisti zbirajo informacije in zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Včeraj ob 22. uri so policisti v Vanganelu ustavili 72-letnega voznika tvornega vozila s Kozinskega. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,16 miligram a alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje so mu odvzeli, sledi obdolžilni predlog.

Ukraden moped našli v grmovju

Neznanec je na območju Ajdovščine ukradel moped znamke piaggio bravo, vreden približno sto evrov. Ukradeno zaklenjeno vozilo so našli v Ajdovščini, skrito v grmovju; na mopedu ni bilo registrske tablice. Policisti so po zaključku postopka odtujen moped vrnili lastniku. Po zaključku preiskave bodo policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Udaril ga je v lice

Včeraj sta se na Tolminskem fizično sprla voznika avtomobilov. Pri tem je eden od voznikov stopil iz vozila in prišel do drugega voznika ter ga udaril v lice. Slednji je kasneje poiskal ustrezno zdravniško pomoč v zdravstveni ustanovi, kjer pa niso ugotovili telesnih poškodb. Tolminski policisti bodo na podlagi vseh zbranih obvestil zoper kršitelja uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Vozniško dovoljenje so mu odvzeli

Včeraj dopoldne so policisti ustavili 58-letnega voznika avtomobila iz Trbovelj. Ker je vozil v času, ko mu je bila prepovedana vožnja, mu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Nelegalno čez mejo

Na območju koprske policijske uprave so od ponedeljka do danes obravnavali 15 oseb, ki so nelegalno prestopile mejo med Hrvaško in Slovenijo. Šest jih je zaprosilo za mednarodno zaščito. Policisti so obravnavali šest državljanov Afganistana, šest državljanov Maroka, pet državljanov Pakistana ter po enega državljana Alžirije, Sirije in Egipta.

Prometna nesreča v Novi Gorici

Danes ob 7.24 je policija obravnavala prometno nesrečo v Novi Gorici, v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo. Po sedaj zbranih podatkih je prometno nezgodo povzročil 33-letni voznik tovornega vozila, ki je zaradi nepravilnega premika s tovornim vozilom trčil v parkiran avtomobil. Policisti so povzročitelju prometne nezgode izdali plačilni nalog.

Kradli menjalnike

Policisti so včeraj zvečer v Novi Gorici obravnavali tatvino zadnjih menjalnikov z dveh ženskih koles znamke cyco. Do omenjenega kaznivega dejanja je prišlo v času od petka do prijave policistom. S tem je neznanec oškodovanki povzročil za približno 80 evrov škode. Oškodovanka ni podala predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih tatvine s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano