Zagorelo v skladišču ob gostilni Idila

Včeraj nekaj minut po osmi uri zjutraj je zagorelo v manjšem skladišču ob gostilni Idila tik ob glavni cesti proti Dragonji. Gasilci so plamene kmalu pogasili, požar pa sta k sreči cela “preživela” dva rezervoarja s 4500 litri dizelskega goriva. Zaradi dima in gašenja so za skoraj eno uro zaprli glavno cesto.

V skladišču ob gostilni Idila sta požar srečno “preživela” dva polna 
rezevroarja dizelskega goriva.  Foto: GB Koper
V skladišču ob gostilni Idila sta požar srečno “preživela” dva polna rezevroarja dizelskega goriva.  Foto: GB Koper

PADNA > Enajst minut čez osmo uro zjutraj so včeraj na regijskem centru začeli zvoniti telefoni. Klicatelji so prijavili, da gori garaža oziroma lopa ob gostilni Idila ob glavni cesti pred Dragonjo. Na kraj je takoj odhitelo osem gasilcev koprske brigade in dva gasilca prostovoljnega društva iz Nove vasi ter štiri iz sečoveljskega društva. “Gašenje ni bilo zahtevno, bali pa smo se, ker se prostor drži gostilne,” je povedal David Hrvatin iz koprske brigade.

Gasilci so v slabi uri pogasili plamene, ki so popolnoma uničili notranjost 35 kvadratnih metrov velikega skladišča. Plameni so oplazili in poškodovali tudi del strehe gostilne. Ob uničenih kmetijskih pripomočkih sta bila v notranjosti tudi dva kovinska rezervoarja, v katerih je bilo skupno 4500 litrov dizelskega goriva. K sreči sta rezervoarja zdržala temperaturo in zadržala gorivo. Če bi se to razlilo in zagorelo, bi bila v veliki nevarnosti tudi sama stavba gostilne.

“Rezervoarja smo takoj ob prihodu začeli hladiti, tako da smo takoj preprečili še večjo nevarnost,” je dodal Hrvatin. Zaradi dima in gašenja so policisti takoj zaprli glavno cesto. Enosmerno so po njej začeli spuščati promet šele po deveti uri, popolnoma pa so ga sprostili ob desetih. Po prvi oceni znaša škoda približno 5000 evrov, kriminalisti pa so opravili ogled in izključili tujo krivdo. Zagorelo naj bi zaradi pregretja kabla ali stika na črpalki.


Najbolj brano