Zagorelo je v dnevni sobi

V torek popoldne so koprski gasilci in policisti hiteli k bloku na Cesti na Markovec, kjer naj bi v tretjem stanovanju gorelo v stanovanju. Iz bloka so evakuirali stanovalce, med njimi je bila tudi mama z otrokom. Zagorelo je v dnevni sobi stanovanja, ko sta stanovalca spala.

 Foto: Vir: GB Koper
Foto: Vir: GB Koper

KOPER > Policiste in gasilce so o požaru na Markovcu obvestili okoli 14.19. Z balkona stanovanja v tretjem nadstropja bloka na Cesti na Markovec se je vil črn dim. Tudi po prvih informacijah, ki so jih dobili gasilci, naj bi zagorelo na balkonu, ko so prišli do bloka, pa so ugotovili, da gori v stanovanju, nam je povedal vodja gasilske intervencije David Hrvatin iz koprske gasilske brigade. Požar se je že precej razplamtel. Odklopili so elektriko in požar v stanovanju pogasili iz notranje strani. Plameni so ga skoraj povsem uničili. Ogenj je uničil približno 60 kvadratnih metrov površine.

Iz bloka so policisti in gasilci evakuirali 24 ljudi, med njimi je bila tudi mama z manjšim otrokom. Kasneje so preverili, da ni še kdo ostal ujet v stanovanjih, ki so bila zaklenjena. Prezračili so prostore in jih pregledali z eksplozimetrom, ki ni zaznal nobenih posebnosti. Pri gašenju požara je sodelovalo deset gasilcev koprske gasilske brigade.

Za gasilci so požarišče pregledali koprski policisti, vzrok požara pa še ni znan. Po doslej znanih podatkih je zagorelo v dnevni sobi, v stanovanju je bila takrat tudi lastnica s partnerjem. Ko je začelo goreti, sta oba spala, ko ju je prebudil dim. Ogenj sta najprej poskušala pogasiti sama, vendar jima ni uspelo in plameni so se razširili.

Zaradi požara se ni nihče poškodoval, eden od gasilcev pa je pomoč potreboval, ker se je med intervencijo nadihal dima.


Najbolj brano