Zagorelo gospodarsko poslopje v Prvačini

Danes ob 3. uri so novogoriški policisti prejeli obvestilo o požaru gospodarskega poslopja v Prvačini. Novogoriški in dornberški gasilci so čez nekaj ur požar dokončno pogasili. V neposredni bližini gorečega gospodarskega objekta sta sicer nova stanovanjska in starejša nenaseljena hiša.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Nastala je precejšnja materialna škoda, po prvih ugotovitvah policistov pa naj bi bil vzrok požara kratki stik na eni od dveh zamrzovalnih skrinj, ki je bila v gospodarskem poslopju.

Tujo krivdo so policisti izključili.

Nepravilno prehiteval

Včeraj okoli 19.30 se je na solkanski obvoznici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila. Prometna nezgoda se je zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja 25-letnega motorista. Ta je vozil iz Nove Gorice proti Plavam (na solkanski obvoznici) in med prehitevanjem kljub zaviranju zadel v zadnji levi del osebnega avtomobila, ki ga je pred njim vozil 23-letni voznik. Motorist se je predvidoma laže poškodoval (odrgnine po nogi) in je naknadno sam poiskal zdravniško pomoč. Prometni policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

Zakonca sta si skočila v lase

Včeraj popoldne so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih v Novi Gorici, kjer sta se verbalno in nato še fizično sprla zakonca. Novogoriški policisti so plačilno nalog naložili vročekrvni ženi.

Pijan za volanom zakrivil prometno nesrečo

Včeraj okoli 16.40 se je zgodila prometna nesreča v Kopru. 32-letni voznik osebnega avtomobila iz Idrije je zaradi napačne strani vožnje trčil v 41-letnega voznika mopeda iz Kopra. Ta je padel in se laže poškodoval. Povzročitelja so policisti preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,48 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so tudi njemu izdali plačilni nalog.

Na znake policistov se ni odzival

Malce kasneje so imeli policisti v Postojni ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila, ki se na znake policije ni odzival. Ko so ga uspeli ustaviti, so ga preizkusili z alkotestom, ki pa ga ni opravil po navodilih, zato so mu odredili strokovni pregled. Ukrep sledi glede na rezultat.

Pregloboko pogledal v kozarec

V Luciji pa so policisti ob 23.40 ustavili 33-letnega voznika osebnega avtomobila iz Lucije, ki je napihal 0.58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.


Najbolj brano