Zagorel pomožni objekt ob hiši, škode za 10.000 evrov

V Zalčih je včeraj okrog 12.30 prišlo do požara na pomožnem objektu ob stanovanjski hiši. Požar so pogasili gasilci. Policisti so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi kuhanja v pomožnem objektu, na katerega pa je lastnik pozabil. Pri požaru je nastalo za približno 10.000 evrov škode. Tujo krivdo so izključili, zato bodo policisti o vseh ugotovitvah podali poročilo na državno tožilstvo.

Fotografija je simbolična. Foto: Danijel Cek
Fotografija je simbolična. Foto: Danijel Cek

PRIMORSKA > V Dolnji Košani so včeraj malo pred 18. uro posredovali postojnski policisti. 40-letni moški je napadel 67-letnega moškega in ga poškodoval. Policisti točne okoliščine še ugotavljajo in zbirajo obvestila, po zaključku preiskave bodo zoper 40-letnika podali kazensko ovadbo nasilništva.

Ukradli bazen

Danes zjutraj so policiste obvestili o tatvini bazena s kovinskim ogrodjem znamke intex - za 16.000 litrov vode, s pokrivalom, lestvijo in filtrom - na eni od parcel ob hitri cesti med Črničami in Batujami. Ajdovski policisti primer tatvine še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo.

Tatovi na plažah niso počivali

Policisti so včeraj popoldne obravnavali štiri tatvine na plažah. Nekdo je v Žusterni oškodovanki iz torbe ukradel denarnico in jo oškodoval za 60 evrov. Na portoroški plaži je storilec Avstrijki ukradel mobilni telefon iphone, vreden 1000 evrov. Prav tako na portoroški plaži je neznani storilec oškodovanki iz torbice ukradel mobilni telefon samsung, vreden 300 evrov. V San Simonu v Izoli pa je nekdo oškodovanki iz torbice ukradel denarnico in mobilni telefon ter jo s tem oškodoval za 150 evrov.

Omamljen za volanom

Policisti so včeraj popoldne v Postojni ustavili 40-letnega voznika avtomobila. S hitrim testom so ugotovili, da je vozil pod vplivom mamil, zato so mu odredili strokovni pregled in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper moškega bodo policisti podali obdolžilni predlog.

Vozil brez izpita

Koprski prometni policisti so sinoči v Postojni ustavili 58-letnega voznika avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Preglasna glasba

V Piranu so policisti malo po 1. uri ponoči posredovali zaradi glasne glasbe, ki je prihajala iz zasebnega stanovanja. 19-letniku, ki je z glasnim predvajanjem glasbe motil počitek sosedov, so policisti izdali plačilni nalog.

Vozil pijan

Včeraj zvečer so policisti v Ajdovščini ustavili voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Prijeli 69 ilegalnih migrantov

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 69 ilegalnih migrantov.

Pri Starodu so prijeli enega Pakistanca, pri Obrovu šest, v Pregarjah enega ter v Poljanah pri Podgradu deset Pakistancev in enega Afganistanca. Na Plavjah so prijeli šest Afganistancev in enega Pakistanca, ki so zaprosili za azil. V Novokračinah so prijeli pet Afganistancev, pri Črnem Kalu enega Afganistanca in enega Maročana, na cesti za Trstenik enega Pakistanca, v Račicah pa tri. Pri Zazidu so prijeli dva Alžirca in Libijko. Pri Podgradu so policisti ponoči prijeli še skupino 29 Pakistancev. Postopki zoper tujce potekajo.


Najbolj brano