Zadnjič je šprical češnje

Nesrečni 61-letni Andrej B. z Zalega Brega v Brdih je v četrtek s svojim traktorjem zadnjič zapeljal v sadovnjak. Med špricanjem češenj je s traktorjem očitno zapeljal čez rob terase, nato pa je traktor drsel in se prevračal še 25 metrov. Pod sadovnjakom naj bi ga pohodniki našli še živega, vendar je še pred prihodom gasilcev in reševalcev umrl.

Traktor se je s kolesi v zraku ustavil na kolovozu pod sadovnjakom, 
voznik je obležal tik ob njem.  Foto: GENG
Traktor se je s kolesi v zraku ustavil na kolovozu pod sadovnjakom, voznik je obležal tik ob njem.  Foto: GENG

ZALI BREG > Nesreča se je zgodila v četrtek zvečer v neposredni bližini vasi Zali Breg. V svoj sadovnjak se je po sedmi uri s traktorjem IMT 539 pripeljal 61-letni Andrej B., da bi šprical češnje. Med delom naj bi s traktorjem zapeljal preveč na rob terase, zaradi česar je traktor zdrsnil po pobočju navzdol. Nesrečni domačin naj bi skušal traktor ustaviti, vendar je bilo takrat že prepozno.

Z neregistriranim traktorjem, na katerem ni imel ne kabine ne varnostnega loka, je po pobočju zdrsnil tudi sam, kaj se je potem dogajalo, pa ni videl nihče. Po sledeh, ki so jih našli in proučili policisti, se je med drsenjem po strmi brežini traktor večkrat prevrnil, očitno pa je enkrat pod seboj stisnil tudi nesrečnega domačina. Sledi prevračanja in drsenja so segale več kot 25 metrov v globino.

Traktor in 61-letnik sta se ustavila na kolovozni poti pod sadovnjakom, traktor s kolesi v zraku, domačin pa v jarku ob zadnjem levem kolesu. Po neuradnih informacijah naj bi na pretresljiv prizor nekaj minut kasneje naleteli sprehajalci, ki so hodili po tej poti, in takoj poklicali na pomoč na številko 112. Z regijskega centra za obveščanje so ob 19.56 o dogodku obvestili policijo.

Kot smo izvedeli, naj bi 61-letni domačin ob prihodu sprehajalcev še kazal znake življenja, do prihoda gasilcev in reševalcev pa je umrl. Gasilci novogoriške poklicne enote so ga prvi začeli oživljati, vendar neuspešno. Pomagati mu niso mogli niti novogoriški reševalci. Po nekaterih domnevah naj bi imel poškodovan prsni koš, zaradi tega je verjetno utrpel tudi hude notranje poškodbe.

Dežurna zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, ki bo pokazala, katere poškodbe so bile usodne, zato so truplo prepeljali na Inštitut za sodno medicino v Ljubljani. Poleg novogoriških poklicnih gasilcev in reševalcev so na kraj nesreče prihiteli tudi prometni policisti ter gasilci iz Dobrovega. Policija je o dogodku obvestila novogoriško okrožno sodišče in tožilstvo.


Najbolj brano