Zadel ga je, ga nadrl in nato še pljunil

V sredo zgodaj popoldne je 26-letni državljan Bosne in Hercegovine na Vojkovem nabrežju v Kopru trčil v avto 41-letnika, ustavil, voznika avta nadrl, odrinil in še pljunil. Napadeni voznik je poklical policiste, ti so mlajšega voznika čez eno uro prijeli in ugotovili, da je bil pijan.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > V sredo ob dveh popoldne je 41-letni voznik peljal po Vojkovem nabrežju v Kopru in sredi enosmerne ceste nameraval zaviti desno. Za njim je z avtom pripeljal 26-letni bosanski državljan in ker je vozil na prekratki varnostni razdalji, je trčil v zadnji del njegovega avta.

Po trčenju sta se oba voznika ustavila in namesto da bi se razburjal 41-letnik, se je začel razburjati 26-letnik. Nadrl je starejšega voznika, ga med prepirom odrinil in na koncu še pljunil. Nato se je usedel v svoj avto in odpeljal.

Policisti so ga ustavili uro kasneje, ga preizkusili z alkotestom in ugotovili, da ima 0,33 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (0,68 promila). Kaznovali so ga zaradi kršenja zakona o javnem redu in miru, zaradi prekratke varnostne razdalje, pobega s kraja nesreče in vožnje pod vplivom alkohola.


Najbolj brano