Za volanom tovornjaka v stanju omamljenosti

Včeraj popoldne se je v koprsko pristanišče pripeljal voznik tovornjaka, ki je kazal znake omamljenosti. Zaposleni so poklicali policiste, ki so z njim opravili hitri test na mamila. Ta je pokazal prisotnost canabisa in metamfetaminov, zato so odredili strokovni pregled v izolski bolnišnici. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

PRIMORSKA > V naselju Vareje pri Sežani je nekdo vlomil v barako in ukradel več kosov orodja (motorna žaga za drva znamke stihl, ročna kosilnica znamke stihl, vbodna žaga znamke bosch, električni skobelnik znamke einhell, električna ročna žaga). Škode je za 1200 evrov.

Tatovi ne počivajo

V Kopru je nekdo na plaži ukradel nahrbnik, v katerem je imela oškodovanka starejši telefon in nekaj drobiža.

Na Sviščakih so policisti prijeli državljana Alžirije, ki so ga po končanih postopkih vrnili na Hrvaško.

Dopoldne so na hitri cesti Koper - Bertoki prijeli državljana Turčije, ki so ga prav tako vrnili na Hrvaško.

Popoldne je patrulja na avtocesti na Ravbarkomadi (proti Kopru) ustavljala voznika taksija. Ugotovili so, da vozi državljana Sirije, ki je zaprosil za mednarodno zaščito. Koprske policiste je včeraj tudi poklical občan, ki je kolesaril na cesti Gradišče - Golac. Povedal je, da je srečal več onemoglih oseb. Policisti so na kraju našli osem državljanov Afganistana, od tega so bili trije otroci. Vsi so zaprosili za azil. V Dolenjah pri Jelšanah so prijeli tri državljane Kosova, ki jih bodo vrnili na Hrvaško.

V Zagorju pri Pivki je nekdo vlomil v hišo, medtem ko so bili lastniki na dopustu. Pregledal je prostore, nato pa ukradel nakit in denar.

Bežal pred policisti

Ob 22.29 so policisti od Finide proti Kozini ustavljali osebni avto znamke BMW, madžarskih registrskih številk. Večkrat ponovljenih znakov policije ni upošteval in je pospešeno peljal naprej za Markovščino, proti Kozini. V Materiji so zagledali prazno vozilo, voznik pa je pobegnil. Policisti so nekaj minut zatem prijeli eno osebo, državljana Egipta, nato pa še voznika, 24-letnega državljana Madžarske, za katerega so odredili pridržanje. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so zasegli tudi vozilo.


Najbolj brano