Za volanom s 3,5 promila

Poleg voznika, ki je v noči na soboto skoraj poletel z nadvoza v Kopru, je minuli vikend povzročilo nesreče še nekaj bolj ali manj pijanih voznikov. Najhujšo je zagrešil 37-letni Bistričan, ki je v soboto trčil v avto s tremi tujkami, daleč najbolj pijan pa je bil voznik, ki so mu v petek v Razdrtem izmerili neverjetnih 3,6 promila alkohola.

Z modrega clia je ob trčenju v soboto v Kosezah odtrgalo prednje 
levo kolo.  Foto: PGD Ilirska Bistrica
Z modrega clia je ob trčenju v soboto v Kosezah odtrgalo prednje levo kolo.  Foto: PGD Ilirska Bistrica

PRIMORSKA > Najhujša nesreča zaradi alkohola se je minuli konec tedna zgodila v soboto popoldne med Kosezami in Jelšanami. 37-letni domačin je z modrim renault cliom vozil proti Jelšanam, ko mu je nasproti s črnim pasatom pripeljala 23-letna avstrijsko-hrvaška državljanka, z njo pa sta se vozili še dve bosanski državljanki, stari 23 in 33 let. Domačin je očitno premočno pritisnil na plin in zaradi hitrosti z avtom končal na nasprotnem voznem pasu.

Tam je s prednjim delom svojega clia trčil v bok črnega pasata, in to tako močno, da je z njegovega avta kar odtrgalo prednje levo kolo. Pasata pa je le močno olupil po levem boku. V nesreči so se poškodovali vsi, oba voznika kot sopotnici v tujem avtu. Na pomoč so jim priskočili bistriški gasilci in reševalci, ki so jih odpeljali najprej v zdravstveni dom, nato pa v bolnišnico. K sreči se je izkazalo, da so bile njihove poškodbe le lažje.

Pijani tudi na cestah severne Primorske

V nedeljo zvečer so novogoriški prometni policisti v Solkanu ustavili 48-letnega voznika skuterja, ki je napihal 1,13 miligrama (2,35 promila) alkohola, nekaj ur kasneje pa so v Cerknem ustavili voznika mopeda, ki v sebi ni imel toliko alkohola, vendar ga je bilo 0,58 miligrama (1,20 promila) še vedno občutno preveč.

Policisti so še pred tem preskusili z alkotestom domačega voznika in ugotovili, da ima v telesu 0,92 miligrama (1,91 promila) alkohola. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje. V soboto so policisti ujeli še enega pijanega voznika za volanom, in sicer je voznik v Tubljah v Brkinih napihal 0,70 miligrama (1,46 promila) alkohola.

V nedeljo pozno zvečer je 21-letnik v Kopru z mopedom izsilil prednost vozniku avta, v katerega je trčil. Policisti so ugotovili, da ima v telesu 0,64 miligrama (1,33 promila) alkohola, vozil je brez čelade, mopedu pa je pretekla registracija.

V soboto je italijanski voznik v Ospu med vožnjo zapeljal čez sredino ceste in trčil v avto, s katerim je drugi voznik pripeljal nasproti. Italijan je imel v telesu 0,49 miligrama (1,02 promila) alkohola. Že v sobota zjutraj pa je 48-letni voznik v Kopru zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avto Nemca, za katerim je vozil. Alkotest mu je pokazal 0,94 miligrama (1,95 promila) alkohola. Na koncu so ga policisti še pridržali.

Tri pijane so policisti zasačili med vožnjo tudi v petek. Zvečer so v Portorožu vozniku trikolesnika izmerili 0,72 miligrama (1,5 promila) alkohola in mu zasegli trikolesnik, ker zanj ni imel vozniškega dovoljenja, v noči na petek so vzeli vozniško dovoljenje in kaznovali voznika, ki je napihal 0,61 miligrama (1,27 promila) alkohola, popoldne pa je v Razdrtem pripeljal prednje 56-letni voznik z avtom ljubljanskih oznak, ki je pred tem spil veliko preveč. Z alkotestom so mu namreč izmerili kar 1,73 miligrama (3,6 promila) alkohola.


Najbolj brano