Za volanom ga je obšla usodna slabost

V petek ob 14.20 so policisti prejeli obvestilo, da je na avtocesti ustavljen osebni avto, voznik v njem pa se ne odziva. Na kraj so policisti napotili tudi reševalce in gasilce. 56-letnega voznika so reševalci na kraju oživljali, zatem pa je zdravnica potrdila naravno smrt. S koprske policijske uprave so sporočili, da je 56-letnik vozil od Kopra proti Kozini in pred izvozom Ravne zapeljal desno. Podrsal je zaščitno ograjo, nato zapeljal levo, podrsal še levo ograjo in nato nazaj na desno, na odstavni pas, kjer se je ustavil.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > S parkiranega vozila pod Vremščico je v petek nekdo ukradel obe registrski tablici, zatem pa na vozilo namestil dve različni registrski tablici, ki sta bili ukradeni v Ljubljani.

V Kopru zasegli audija

V Kopru so v petek zasegli osebni avto znamke audi A5, ki ga iščejo nemški varnostni organi. Kriminalisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja prikrivanja. Sledi nadaljnje zbiranje obvestil in dokazov ter obveščanje tujih varnostnih organov.

Zadel pešca in odpeljal dalje

Okoli 11. ure so policisti prejeli obvestilo, da je v Postojni voznik osebnega avtomobila z vzvratnim ogledalom zadel 46-letnega pešca in ga laže poškodoval. Povzročitelj je s kraja odpeljal, ne da bi nudil pomoč poškodovanemu.

Policisti zbirajo informacije za izsleditev voznika.

Pregloboko pogledal v kozarec

V petek okoli 17. ure so policisti v Kopru ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.14 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi tudi obdolžilni predlog.

Vijugal po cesti

V petek ob 21.20 je policiste poklical občan in jim povedal, da od Valete proti Luciji vozi voznik osebnega avtomobila, ki močno vijuga. Policisti so ustavili 62-letnega voznika, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,63 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Napili in sprli

V petek po 22. uri so se v Izoli sprli štirje moški, ki so bili pod vplivom alkohola. Dva sta se tudi stepla. Po prihodu policistov na kraj se 27-letni domačin ni hotel umiriti, zato so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

Vandali v Forma vivi

Na Forma vivi v Portorožu je nekdo z rdečo barvo premazal razstavljeno skulpturo. Policisti preiskujejo kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Tat nadrl prodajalko

V soboto popoldne je v eni od koprskih trgovin prodajalka opozorila 40-letnega obiskovalca, ki je zlagal artikle v svoj nahrbtnik. Ta se je razburil, pričel kričati nanjo in jo loviti po trgovini. Prodajalka je pobegnila in se skrila. Zatem je grozil še drugi prodajalki. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje velike tatvine in kaznivo dejanje grožnje.

Prehitra vožnja odnesla vozniško dovoljenje

V soboto okoli 15. ure so pred Petrinjami policisti ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je prekoračil hitrost izven naselja za 57 kilometrov. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Vročekrvni Francoz

V soboto okoli 22. ure so policisti na kontrolni točki Škofije obravnavali državljana Francije. Policist ga je pozval, naj mu pokaže dokumente in opremo vozila, ta pa je izstopil brez zaščitne maske, na kar so ga opozorili. Tujec je pričel vpiti na policista, da se mu mudi in nima časa za neumnosti, pri tem pa je tudi žalil policista. Zaradi agresivnega obnašanja se je policist odločil za varnostni pregled vozila, moški pa ni želel iz vozila, zato so uporabili prisilna sredstva. Pri pregledu vozila so našli manjši nož, dekorativno katano, airsoft pištolo in lok. Državljanu Francije so izdali plačilni nalog.

Pijan in agresiven

V soboto nekaj minut pred polnočjo so v Ankaranu policisti ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog. Ker ni upošteval zakonitih odredb policistov in se je začel vesti agresivno, so ga policisti tudi pridržali in izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

Poškodoval nagrobni kamen

V Postojni je nekdo poškodoval nagrobni kamen. Policisti zbirajo obvestila.

Sin napadel očeta

V vasi pri Postojni je sin napadel očeta, ga poškodoval in mu razbil mobilni telefon. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja nasilništva.

Čez mejo s ponarejenim testom

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti pri dveh državljanih Slovenije odkrili dva ponarejena PCR testa. Sledi jima kazenska ovadba za ponarejanje listin, odrejena jima je bila tudi karantena.


Najbolj brano