Z ukradenim vozilom trčila v ograjo

V nedeljo ob 2.50 so policisti na počivališču Ravbarkomanda obravnavali parkirano karambolirano in ukradeno vozilo citroen xsara. Voznik in sopotnik, oba z območja policijske uprave Nova Gorica, sta bila kaznovana zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih, zaradi neupravičenega prehajanja med občinami in zaradi neuporabe zaščitne maske.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Pri preverjanju so ugotovili, da sta pri Logatcu trčila v ograjo, pa tudi, da je vozilo ukradeno na območju policijske postaje Ajdovščina, zato so ga zasegli. Domnevni voznik je odklonil preizkus in prepoznavo simptomov na prepovedane droge. Postopki še potekajo.

Moped je bil predelan

V petek popoldan so policisti v Sečovljah ustavili 52-letnega voznika mopeda sym crox 50, ki je vozil s hitrostjo, ki je po oceni presplsegala 25 kilometrov na uro. Odredili so izredni tehnični pregled zaradi suma predelave in ugotovili, da vozilo dejansko presega konstrukcijsko določeno hitrost. Voznik je napihal 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, sledi mu enotni obdolžilni predlog. Kmalu zatem so v Luciji zasegli avto 34-letniku iz okolice Kopra, ker ima pretečeno zdravniško spričevalo na kategoriji. Sledi obdolžilni predlog.

Krepko prekoračil dovoljeno hitrost

V petek ob 17.30 so prometni policisti na cesti Valeta-Sečovlje 36-letnemu vozniku iz Izole začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je pri omejitvi 90 kilometrov na uro vozil 157 kilometrov na uro. Sledi mu obdolžilni predlog.

S petardami čez mejo

V petek ob 17. uri je na mejni prehod Sečovlje z avtom pripeljal 49-letni Ankarančan. Pri opravljanju mejne kontrole so policisti ugotovili, da ima pri sebi več petard (19 kosov demon in 20 kosov vampiro). V hitrem postopku mu je bila izdana globa.

Kradel iz poslovnega prostora

V petek je v vasi Neverke nekdo vlomil v poslovni prostor, iz katerega je ukradel tablični računalnik znamke samsung galaxy, denar, airsoft pištolo in plinske kartuše za airsoft.

Nasilje v družini

Koprski policisti so v petek ponoči obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu je bila izrečena prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Vozil je pijan

V petek ob 23.20 so v Baču pri Pivki ustavili avto. 50-letni voznik je napihal 0,63 miligrama alkohola v litri izdihanega zraka, izdan mu je bil plačilni nalog, kaznovan pa je bil tudi po zakonu o nalezljivih boleznih (gibanje po 21. uri).

Vozilo so mu zasegli

V soboto so v Sečovljah policisti ustavili 42-letnega voznika avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Vlomilca je pregnal alarm

Nekdo je v soboto vlomil v prostore zdravstvenega doma v Kopru, zatem pa ga je očitno pregnal alarm. Odnesel ni ničesr.

Nezakonito čez mejo

Med vikendom so policisti na območju koprske policijske uprave obravnavali 36 ilegalnih migrantov, od tega 27 državljanov Afganistana ter sedem državljanov Kosova, enega državljana Irana in enega državljana Albanije.

Iz hiše odnesel dragocenosti in denar

Včeraj ob 18.59 so policisti obravnavali vlom v hišo v naselju Podbreg v času odsotnosti stanovalcev. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom včerajšnjega popoldneva vlomil skozi balkonska vrata in vstopil v notranje prostore objekta. Nepridiprav je pregledal prostore in pri ukradel večjo vsoto denarja ter zlatnino in srebrnino. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kradel v bloku

Prav tako so policisti včeraj, nekaj minut po 19. uri, obravnavali vlom v stanovanje v bloku v Vipavi. Tudi v navedenem primeru je storilec med vikendom vlomil v omenjeno stanovanje v času odsotnosti stanovalcev skozi balkonska vrata in vstopil v notranje prostore. Pri tem se je znesel tudi nad inventarjem. Storilec je v prostorih našel in si prilastil zlatnino in osebne predmete. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancem po prvih ocenah povzročena večja škoda. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin kaznivega dejanja in bodo po njenem zaključku ter na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz tovornega vozila ukradli gorivo

Danes dopoldne je bila policija obveščena o tatvini goriva iz tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s parkiranega tujega tovornega vozila s priklopnikom, ki je bilo parkirano na parkirnem prostoru za tovorna vozila v Šempasu, odprl zaklenjen pokrov rezervoarja goriva in iz njega izčrpal približno 400 litrov dizelskega goriva. S tem je bila gospodarski družbi iz Srbije povzročena škoda za približno 400 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča pri Starem selu

Danes ob 6.24 so policisti obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti blizu naselja Staro selo, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 43-letni voznik avtomobila, ki je prehiteval, in sicer kljub temu, da smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje. Omenjeni voznik je tako čelno trčil v nasproti vozečo 33-letno voznico drugega avtomobila. Voznica se je v prometni nezgodi predvidoma laže poškodovala in je kasneje sama poiskala ustrezno zdravniško pomoč. Na vozilih je nastala materialna škoda. Bovški policisti so vozniku avtomobila zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Dirjal po cesti

Policisti so v soboto ob 20.30 na območju Šempetra pri Gorici ustavili 20-letnega voznika avtomobila, ki je na delu ceste, kjer je najvišja hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, izmerili hitrost 148 kilometrov na uro. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je mlajši voznik odločno odklonil. Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prometna nesreča na območju Šempetra

Policisti so včeraj ob 16.13 obravnavali prometno nesrečo s pobegom na območju Šempetra pri Gorici, v kateri sta bila udeležena dva voznika avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je takrat še neznani voznik avtomobila prehiteval drugega 58-letnega voznika avtomobila, ki je med vožnjo iz Bazare proti Volčji Dragi v času prehitevanja nameraval pravilno zaviti levo na dvorišče ene od hiš v Šempetru pri Gorici. Med njunimi vozili je prišlo do oplaženja, drugi neznani voznik pa je z vožnjo nadaljeval proti naselju Volčja Draga, ne da bi se ustavil in drugemu udeležencu nezgode nudil podatke oziroma o tem obvestil policijo. Kljub temu so prometni policisti v večernih urah pobeglega voznika izsledili na območju Dornberka. 29-letnemu povzročitelju bo zaradi odgovornosti za storitev prekrškov prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Trčil v zajca

Danes ob 4.56 so policiste obvestili o povoženju zajca na Ajševici pri Novi Gorici s strani voznika avtomobila znamke renault clio. Po trku je na vozilu nastala škoda. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Trčil v košuto

Danes ob 6.07 je bila policija obveščena, da je voznik avtomobila blizu Robiča povozil košuto. O povoženju omenjene divjadi so bili s strani pristojne službe obveščeni tudi člani tamkajšnje lovske družine. Policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.


Najbolj brano