Z manjšim tovornjakom trčil v Darsovo vozilo in se prevrnil

Manjši del avtoceste med Fernetiči in razcepom Gabrk je bil včeraj pri počivališču Povir zaradi nesreče, ki se je zgodila kmalu po osmi uri, zaprt dobre tri ure. Voznik manjšega tovornjaka, ki se je zaletel v vozilo Darsa, se je na srečo laže poškodoval, na pločevini pa je nastalo za 15.000 evrov škode.

 V nesreči, ki jo je povzročil voznik manjšega tovornega vozila, je 
nastalo za približno  15.000 evrov škode.  Foto: ZGRS Sežana
V nesreči, ki jo je povzročil voznik manjšega tovornega vozila, je nastalo za približno 15.000 evrov škode.  Foto: ZGRS Sežana

POVIR > Včeraj okoli pol devetih dopoldne je močno počilo na avtocesti blizu počivališča Povir. 24-letni voznik iz Bosne in Hercegovine se je z manjšim tovornim vozilom peljal proti razcepu Gabrk in pri tem očitno ni bil pozoren na prometno signalizacijo, ki je opozarjala na delovno zaporo. Z vozilom je v delovni zapori trčil v Darsov tovornjak in se nato prevrnil.

V nesreči se je voznik iz Bosne in Hercegovine laže poškodoval, 49-letni voznik, ki je bil v Darsovem vozilu, pa ni utrpel poškodb. Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti. Ob trku je nastalo za približno 15.000 evrov škode, so nam pojasnili na koprski policijski upravi. Promet so sprostili okoli 11.30, vozila so medtem preusmerjali prek počivališča.

Na kraju nesreče so posredovali sežanski poklicni gasilci in reševalci, ki so oskrbeli poškodovanega voznika manjšega tovornega vozila. Na Darsu so pojasnili, da je voznik iz Bosne in Hercegovine trčil v njihovo vozilo z naletnim mehom, ki ublaži silo trka. Z naletnimi mehovi zavarujejo tako njihova vozila in zaposlene, pa tudi povzročitelje nesreč, saj so posledice trkov zato manjše, kot bi bile sicer.


Najbolj brano