Z ladje peš proti Ljubljani

Koprski policisti so se minuli konec tedna ukvarjali z neobičajnim primerom ilegalnega migranta. Z ladje v koprskem pristanišču je brez obvestila odšel 25-letni pomorščak iz Sirije. Policisti so nanj naleteli v predoru Dekani. Ladja, ki je bila že nekje pri Pulju, se je vrnila ponj v Koper, a je 25-letni tujec medtem zaprosil za azil.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > S koprske policijske uprave so v začetku tedna poročali, da so se minuli konec tedna ukvarjali s štirimi migranti, med katerimi je bil tudi državljan Sirije.

Policisti so 25-letnika izsledili v predoru Dekani, ko je peš hodil proti notranjosti države. Povedal je, da je namenjen v Ljubljano, od tam pa bi se poskušal prebiti do Nemčije, kjer živi njegov brat.

Policisti so ga odpeljali na policijsko postajo, kjer je med postopkom zaprosil za mednarodno zaščito, zato so ga odpeljali v azilni dom.

25-letnik je bil zadnjih nekaj dni na ladji v koprskem pristanišču, a ni dobil dovoljenja za izhod. Pred izplutjem ladje je, kot kaže, brez dovoljenja to zapustil, se odpravil proti luški ograji in jo preplezal, nato pa pešačil proti primorski avtocesti, kjer so ga policisti ustavili.

Na ladji, ki je v Koper iz Maroka pripeljala sipki tovor, so med plovbo v bližini Pulja ugotovili, da ga ni na krovu. Kapitan jo je po obvestilu, da so policisti izgubljenega pomorščaka našli, obrnil proti Kopru in na sidrišču čakal, da s pilotino pripeljejo pomorščaka, a kaj ko je imel 25-letnik drugačne načrte in se nanjo ni hotel vrniti. Ladja je zato plovbo nadaljevala brez njega.


Najbolj brano