Z avtom je hotel zapeljati na plažo

Sinoči so krajani dvakrat opozorili policiste na voznika clia italijanskih registrskih tablic, ki je z avtom sprva želel zapeljati na plažo na Belvederju, kasneje pa na tisto v Strunjanu.

Sprva je voznik hotel zapeljati na plažo na Belvederju, kasneje pa 
na tisto v Strunjanu. Foto: Mirjana Cerin
Sprva je voznik hotel zapeljati na plažo na Belvederju, kasneje pa na tisto v Strunjanu. Foto: Mirjana Cerin

ISTRA > Po prvem klicu, ki so ga prejeli ob 19.30, policisti voznika niso izsledili. Telefon je naslednjič zazvonil ob 21. uri, tokrat iz Strunjana, kjer je isti voznik znova skušal z avtom zapeljati na plažo. Malo zatem so ga policisti izsledili. Šlo je za 44-letnega državljana Hrvaške, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da ima v telesu 0,85 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Ker se z rezultatom preizkusa ni strinjal, so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so še ugotovili, da je vozil v času izrečenega ukrepa prepovedi vožnje motornih vozil.

Ostal je v pridržanju, danes pa ga čaka srečanje s sodnikom Okrajnega sodišča Koper.

Iz pisarn je odnesel računalnike

V noči na ponedeljek je neznanec vlomil v štiri pisarne poslovne stavbe v Luciji. Ukradel je računalnik znamke Apple, tip Mac 27,5, žensko ročno uro znamke Michael Kors črne barve, prenosni računalnik znamke Lenovo, črne barve, tip ThinkPad P52, USB zvočnik znamke JBL, Flip4 in prenosni računalnik znamke HP, tip 250G6. S tem je podjetja oškodoval za skupno 5300 evrov.

Zadnjih 24 ur obravnavali 16 ilegalnih migrantov

Na območju Policijske uprave Koper so od torka zjutraj do danes zjutraj policisti obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško Štirje Iranci, ki jih obravnava koprska policija, so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom. Ostalih 12 oseb, ki jih obravnavajo bistriški policisti (med njimi so štirje Alžirci, šest Maročanov, Nepalec in Afganistanec), bodo danes vrnili na Hrvaško.

Vlomil v lokal

Včeraj dopoldne so policisti obravnavali vlom skozi vhodna vrata enega od gostinskih lokalov v Solkanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec vlomil in ukradel različne predmete (sistem za naročanje s telefoni, tiskalnike znamk, tobačne izdelke in drugo). Višino škode še ocenjujejo in bo znana po opravljeni inventuri. Po zaključku preiskave obravnavanega primera bodo policisti podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Kradli iz vrtne ute

Danes zjutraj so policiste v Ajdovščini obvestili o tatvini različnega orodja in strojev na območju Vipave. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec ponoči iz vrtne ute ukradel motokultivator, traktorsko kosilnico in samohodno vrtno kosilnico. Po prvih ocenah je bila oškodovancem zaradi odtujenega kmetijskega orodja povzročena večja škoda. Policisti nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo

Policisti so včeraj ob 21.15 uri v Tolminu ustavili 25-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, ki je bil opravljen v zdravstvenem domu v Tolminu.

Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Prav tako so mu v postopku zasegli tudi delce posušene zelene rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene delce posušene rastline so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper njega uvedli hitri postopke z odločbo zaradi kršitve določil zakona o proizvodnji in prometa s prepovedanim drogami.

Prometna nesreča v Šempetru

Včeraj ob 10. uri je bila policija obveščena o prometni nesreči na območju Šempetra pri Gorici, kjer je voznik avtomobila na prehodu za pešce povozil starejšega pešca. Prometni policisti so ugotovili, da je 76-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Rožne Doline proti Šempetru pri Gorici. V Podmarku je na prehodu za pešce povozil 92-letnega, ki je po izjavi zdravnice na kraju utrpel predvidoma lahke poškodbe. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD. Policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Kolesar se je poškodoval

Včeraj ob 7.53 je bila policija obveščena o prometni nesreči s pobegom na območju Ajdovščine, v kateri se je poškodoval kolesar. Po sedaj zbranih podatkih je 71-letni kolesar pravilno pripeljal po cesti, vanj pa je trčil voznik avtomobila, ki je vozil vzvratno s parkirišča. Voznik je kolesarju po nesreči pomagal vstati s tal in zatem s kraja odpeljal, kljub temu, da mu je kolesar dejal, naj počaka na kraju. Kasneje so predvidoma lažje poškodovanega kolesarja zdravniško oskrbeli zdravstveni delavci Zdravstvenega doma Ajdovščina. Policisti so kasneje povzročitelja prometne nesreče, 66-letnega voznika, izsledili in mu zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.


Najbolj brano