Vzvratno trčil v tovornjak

Trenutek nepazljivosti in velik tovornjak dumper sta bila včeraj v kamnolomu nad Črnotičami dovolj, da je prišlo do nesreče. 58-letni tovornjakar z Dolenjske je med vzvratno vožnjo zadel v kabino tovornjaka z dvigalom, v katerem je sedel voznik. Ta jo je k sreči odnesel le z lažjimi poškodbami.

Z  visokim kesonom je dumper zadel tovornjak v vetrobransko 
steklo in skoraj privzdignil kabino z voznikom vred.  Foto: Gasilska brigada Koper
Z visokim kesonom je dumper zadel tovornjak v vetrobransko steklo in skoraj privzdignil kabino z voznikom vred.  Foto: Gasilska brigada Koper

ČRNOTIČE > Včeraj nekaj minut po deveti uri dopoldne se je v črnotiškem kamnolomu 58-letni voznik tovornjaka z Dolenjske povzpel v kabino dumperja in zapeljal vzvratno. Pri tem je očitno spregledal, da je za njim s tovornjakom z dvigalom parkiral 61-letni voznik iz okolice Kopra.

Zaradi velikosti kesona Dolenjec ni imel pregleda za tovornjakom in je “na polno” zadel v kabino koprskega tovornjaka, v katerem je sedel voznik. Ta očitno ni utegnil niti odskočiti iz kabine, ampak ga je s šipo in pločevino vred stisnilo vanjo, vendar so ga še pred prihodom gasilcev iz kabine rešili sodelavci in dolenjski voznik.

Gasilci koprske brigade so nato zavarovali tovornjak, da se ne bi popeljal, in odklopili akumulator. Domačega voznika so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico, vendar naj bi po neuradnih podatkih utrpel le lažje poškodbe. Policisti niso ugotovili znakov kaznivega dejanja in bodo o dogodku le poročali državnemu tožilstvu.


Najbolj brano