Voznik napadel policista

V torek zgodaj popoldne so policisti na Dobrovem ustavili voznika avtomobila, ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja, ga hoteli preizkusiti z alkotestom, nato pa je voznik “eksplodiral”. Najprej se je razburjal in policistoma grozil, nato pa ju je še fizično napadel. V lisicah na tleh se je hitro pomiril.

 Foto: LEO CAHARIJA
Foto: LEO CAHARIJA

DOBROVO > Ob običajni kontroli prometa v Goriških brdih se je v torek ob 13.30 na Dobrovem začela temperatura hitro dvigovati. Pa ne zaradi sonca, ampak zaradi številnih prekrškov voznika in njegove nespametne reakcije na postopek policistov. 48-letni voznik je namreč vozil brez vozniškega dovoljenja, odklonil pa je tudi preizkus alkoholiziranosti.

Policista sta ugotovila, da gre za hujšega kršitelja predpisov in mu zasegla avto. Med postopkom pa kršitelj ni ostal miren, ampak se je neprimerno obnašal do policistov in kljub njunemu ukazu, naj se umiri, nadaljeval, nanju kričal, ju žalil in jima grozil. Svoje grožnje je v naslednjem trenutku skušal tudi uresničiti, saj je fizično napadel policista, vendar sta ga varuha reda spretno obvladala in mu na roki nataknila lisice.

Z lisicami na rokah se je voznik postopoma umiril, tako da sta policista lahko dokončala postopek. O dogajanju sta obvestila tudi novogoriško tožilstvo, po navodilu katerega bodo nestrpnega kršitelja ovadili zaradi napada na uradno osebo. Po kazenskem zakoniku mu za napad na policista grozi od pol leta do treh let zaporne kazni.


Najbolj brano