Voznici avtomobila ni bilo več pomoči

V soboto dopoldne se je v Rožni Dolini zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 73-letna voznica iz bližnje okolice Nove Gorice. Vzrok njene smrti bo pokazala obdukcija, ki jo je odredila zdravnica. S helikopterjem pa so v soboto popoldne v ljubljanski klinični center prepeljali voznika, ki se je ponesrečil pri Idrijskih Krnicah.

Domačin je v soboto popoldne z avtom zapeljal s ceste proti Idrijskim 
Krnicam, ustavila so ga drevesa, približno  deset  metrov pod cesto.  Foto: PGD Idrija
Domačin je v soboto popoldne z avtom zapeljal s ceste proti Idrijskim Krnicam, ustavila so ga drevesa, približno deset metrov pod cesto.  Foto: PGD Idrija

PRIMORSKA > Nesreča, v kateri je bila udeležena 73-letna voznica, se je v Rožni Dolini zgodila v soboto okoli 11. ure. Z renault cliom se je peljala po regionalni cesti z Ajševice proti Italiji. Blizu ene od hiš na Vipavski cesti, na blagem klancu navzdol, je voznica iz za zdaj še neznanega vzroka s cliom zapeljala v desno s ceste in nato v jarek, s prednjim desnim blatnikom je podrsala še kamniti obcestni zid. Nato pa je zapeljala preko dovozne poti za hišo in z avtom trčila v betonski zid. Clio je tam obstal.

Voznici so takoj priskočili na pomoč očividci in policista novogoriške policijske postaje. Začeli so jo oživljati, nato so se jim pridružili še reševalci novogoriškega zdravstvenega doma in novogoriški poklicni gasilci. A ji niso mogli več pomagati. Zdravnica je lahko le potrdila njeno smrt in odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na inštitutu za sodno medicino.

Tam bodo ugotovili, zakaj je voznica umrla oziroma katere poškodbe so bile usodne. Na kraju nesreče je bilo med drugim slišati, da je voznica s ceste zapeljala zaradi zdravstvenih težav. Policisti so o nesreči obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko. Ko bodo znane vse okoliščine nesreče, bodo na tožilstvo poslali poročilo.

Če bo obdukcija potrdila, da so bile za voznico usodne poškodbe, ki jih utrpela v prometni nesreči, bo to letos tretja nesreča s tragičnim koncem na severnoprimorskih cestah.

Z avtom zapeljal med drevesa

S helikopterjem pa so v soboto popoldne v ljubljanski klinični center odpeljali 63-letnega voznika, ki je na cesti med Spodnjo Kanomljo in Idrijskimi Krnicami z avtom zapeljal s ceste. Domačin se je okoli treh popoldne z avtom peljal proti Idrijskim Krnicam, ko je v desnem nepreglednem ovinku zapeljal naravnost čez levi robnik in nato po strmi brežini. Po njej je vozil dobrih 15 metrov, nato pa se je vozilo obrnilo na bok in ostalo ukleščeno med drevesi, približno deset metrov pod cesto.

Ko so policisti, reševalci in gasilci prišli do kraja nesreče, je bil 63-letni domačin že na cesti. Imel je nekaj poškodb po glavi, tožil je tudi zaradi bolečin. Idrijski reševalci, ki so jim pomagali tudi gasilci, so ga oskrbeli, policisti pa so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je po naših podatkih pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so mu zato odredili še strokovni pregled, ki so ga opravili v ljubljanskem kliničnem centru. Tja so ga odpeljali z vojaškim helikopterjem. Policisti bodo proti vozniku ukrepali, ko bodo znane vse okoliščine, poleg natančne stopnje alkohola v krvi tudi teža njegovih poškodb. Vse kaže, da ga čaka obdolžilni predlog.

V soboto zjutraj se je v Solkanu ponesrečil tudi pešec. S psom na povodcu je nameraval prečkati Cesto IX. korpusa, a se je voznica avtomobila z desnim ogledalom zataknila v pasji povodec in ga potegnila tako, da je padel po cesti in se predvidoma laže poškodoval. Reševalci so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico.


Najbolj brano