Vlomilci na delu tudi ob pokopališčih

Policisti so na severnem Primorskem v minulih dneh obravnavali več vlomov v avtomobile, ki so jih lastniki parkirali pri pokopališčih in v turističnih krajih. Zato opozarjajo na previdnost tudi v času počitnic in in obeleževanja dneva spomina na mrtve.

Medtem ko ljudje obiskujejo grobove, lahko tatovi izkoristijo priložnost in vlomijo v parkirane avtomobile.  Foto: Leo Caharija
Medtem ko ljudje obiskujejo grobove, lahko tatovi izkoristijo priložnost in vlomijo v parkirane avtomobile.  Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > “Naj vaše vozilo, ko ga boste parkirali, ne postane tarča tatov in vlomilcev,” opozarjajo policisti in se navezujejo tako na brezskrbno preživljanje jesenskih počitnic v turističnih krajih kot obiskovanje pokopališč.

V minulih dneh so namreč policisti preiskovali več vlomov v parkirane avtomobile ob pokopališčih na Goriškem in izletniških točkah v zgornjem Posočju. Neznanci so iz domačih in tujih avtomobilov kradli različne predmete, predvsem pa nahrbtnike in denarnice z vsebino.

Zato policistu svetujejo, naj v avtomobilu, ki ga parkiramo v bližini pokopališč, ne puščamo vrednejših predmetov na sedežih. Prav tako naj ne puščamo drugih stvari, ki bi bile zanimive za vlomilce (ključi bivališč, osebni dokumenti, naslov bivanja, kartice za dostop do garaž). Vozila zaklepajmo in pazimo, da ne pustimo ključev v ključavnici. Parkiranju na neosvetljenih ulicah ali parkiriščih pa se izogibajmo. V primeru vloma v vozilo takoj pokličimo policijo, do njenega prihoda pa ne smemo ničesar prijemati ali premikati, da ne poškodujemo ali uničimo sledi.


Najbolj brano