Vlomil v štiri garaže, odnesel kolesa in računalnik

Danes ob 9.46 so policiste obvestili o vlomu v garažni hiši v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v času od včerajšnjega popoldneva do prijave kaznivega dejanja policiji s pomočjo neznanega predmeta vlomil v štiri zaklenjene garaže.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Iz ene garaže je neznanec ukradel tri gorska kolesa znamke specialized, trek in genesis v vrednosti približno 2500 evrov, iz druge pa si je odnesel računalnik znamke HP in airsoft puško ter lastniku povzročil za 1300 evrov škode. Iz dveh vlomljenih garaž ni ukradel ničesar. O kaznivem dejanju je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz hiše odnesel tudi ribiško palico

Policisti so včeraj dopoldne obravnavali vlom v nenaseljeno hišo v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil vhodna lesena vrata in vstopil v notranjost hiše in iz nje ukradel ribiške palice in škatlo z ribiškim priborom, zračno puško znamke tytan, prenosni računalnik in drugo. Po storjenem kaznivem dejanju se je za storilcem izgubila vsakršna sled. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancem povzročena škoda v višini približno 650 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poskušal vlomiti v skladišče

Včeraj zjutraj so policijo obvestili o poskusu vloma v skladišče trgovine v trgovskem centru v Novi Gorici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od ponedeljka, 11. januarja zvečer do naslednjega jutra, s pomočjo predmeta skušal vlomiti skladišče trgovine. Nepridiprav je iz neznanega razloga od dejanja odstopil in kraj zapustil ter odšel neznano kam, ne da bi si karkoli prilastil. Policisti bodo po zaključku preiskave okoliščin kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovali električno polnilnico

Včeraj so policisti obravnavali primer poškodovanja električne polnilnice v Ajdovščini. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec pred kratkim poškodoval stensko polnilno postajo za električna vozila in tako gospodarski družbi povzročil za tisoč evrov škode. Odgovorna oseba pravne osebe je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Moški se je zgrudil

Danes ob 11.30 je bila policija obveščena o dogodku blizu večjega nakupovalnega centra na Goriškem, v katerem je bil udeležen starejši pešec. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 81-letni moški ob sebi potiskal kolo iz podhoda za pešce in kolesarje po klancu iz smeri omenjenega trgovskega centra proti bencinskemu servisu na Grčni. Starejšemu moškemu je pri tem postalo slabo in se je zgrudil. Kasneje so na kraju poleg policistov posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so moškega oskrbeli in ga odpeljal na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Pomoč policistom in reševalcem so na kraju nudili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica.

Sorodnika sta se sprla

Včeraj zjutraj so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih na območju Kromberka, kjer je prišlo do spora in prerivanja med sorodniki. Policisti so obema udeležencema spora na kraju zaradi kršitve določil izdali plačilni nalog.

Po trku v robnik mu je odtrgalo kolo

Včeraj ob 11.50 so policiste obvestili, da je na cesti od Pirana proti Bernardinu avto zapeljal na pločnik, kjer mu je odtrgalo kolo. Policisti so na kraju ugotovili, da je 62-letni Pirančan peljal preblizu desnemu robu vozišča in trčil v robnik. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,93 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Prometna nesreča pri Izoli

Včeraj ob 20.45 je bila pri Izoli prometna nesreča. Povzročil jo je 44-letni Koprčan, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del avtomobila 36-letnika iz Škofij. Povzročitelj je napihal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.


Najbolj brano